Lisa Jungstedt och Febe Magnusson Amu var nöjda efter besöket på stadsdelsnämndens möte. Foto: Mimmi Epstein

Vändningen: Gerilla-pingisborden blir kvar

Pingisbordet i Enkehusparken blir kvar tills nämnden har fattat beslut om eleverna i Viktor Rydbergs skola i Vasastans medborgarförslag. Det står klart sedan sammanträdet på torsdagskvällen där eleverna argumenterade för sin sak.

  • Publicerad 10:54, 24 maj 2019

I går, torsdag, kom elever från Viktor Rydbergs skola i Vasastan till Norrmalms stadsdelsnämnds möte för att argumentera för sitt medborgarförslag att få ha kvar ett pingisbord i Enkehusparken.

Bakgrunden är att tjänstemännen på stadsdelsförvaltningen bett skolan och eleverna att ta bort bordet. Enligt parkmiljöavdelningen finns ingen plats för det i parken.

"Enkehusparken är en relativt liten allmän park som ska möta mångas önskemål. I parken finns flera olika möjligheter till aktiviteter, bland annat en spelplan och träningsutrustning som står på ett slitstarkt underlag av konstgräs, för att så många som möjligt ska kunna nyttja ytan en stor del av året. Andelen parkmark på Norrmalm är starkt begränsad och vi har inte möjlighet att tillåta olika verksamheter eller fastighetsägare att ställa ut egen utrustning i våra parkmiljöer" resonerar man bland annat.

Elever tar strid för gerilla-pingisbord i parken

Eleverna har ett till pingisbord som står på mark som fastighetskontoret råder över, även det har de blivit ombedda att flytta.

Men när eleverna skrev ett medborgarförslag om att få ha kvar pingisbordet i Enkehusparken uttalade sig Norrmalms stadsdelsnämnds ordförande Petra Gardos Ek (M) positivt och i går när eleverna besökte nämndens möte beslutade politikerna om att låta förvaltningen bereda förslaget, troligen redan till nästa nämnd. Och tills dess får pingisbordet stå kvar i parken.

– Jag tror jag pratar för hela nämnden, att de flesta här är positiva till det här förslaget, sa Petra Gardos Ek (M), nämndens ordförande, under mötet och ingen protesterade.

Efteråt var Febe Magnusson Amu och Lisa Jungstedt nöjda.

– Det känns jättebra att bordet får stå kvar tills vidare och att förslaget ska behandlas, säger Febe Magnusson Amu.