Nästa sommar badas det i kommunal regi. Foto: Anna Z Ek

Vanadisbadet tas över av staden

Efter 18 år i privat regi blir Vanadisbadet kommunalt. Staden tar över i september, men vad som händer med hotellet är oklart. – Det som är klart är att fastigheten tomställs, säger fastighetskontorets presschef Linda Laine.

  • Publicerad 12:34, 24 maj 2018

Vanadis Hotell och Bad stänger sin verksamhet i slutet av september och lämnar tillbaka nycklarna till staden. Det bekräftar ägaren Vi Invests vd för Mitt i Vasastan.

Företaget har drivit anläggningen sedan 2000, och nu 18 år senare är sista sommaren kommen.

Det som är klart är att fastigheten tomställs i september

Linda Laine

– Det är den överenskommelse vi har gjort med staden och vi är jättenöjda, tycker både vi och staden har gjort ett fantastiskt jobb under alla år, säger vd:n Martin Hosseini.

Blir kommunalt betalbad

Hela fastigheten tas över av staden, och idrottsförvaltningen kommer sköta driften av utomhusbadet.

– Det kommer vara öppet nästa sommar och hålla samma pris som våra övriga betalbad, säger Marina Högland, chef på idrottsförvaltningen.

Lokalen tomställs

Men vad som händer med hotellet, som Vi Invest byggde år 2000, är enligt fastighetskontorets presschef Linda Laine oklart.

– Deras hyreskontrakt har upphört och vad som ska hända och vem som ska ta över är inte klart. Det pågår diskussioner och utredningar. Det som är klart är att fastigheten tomställs i september.