Vallöftet från S: Ny vårdcentral i Tyresö

Socialdemokraterna vill bygga en ny vårdcentral vid Granängsringen om de vinner landstingsvalet. – Tyresö har haft ett skriande behov av ytterligare en vårdcentral en längre tid, säger Anita Mattsson (S), oppositionsråd i Tyresö.

  • Publicerad 16:43, 10 aug 2018

Socialdemokraterna lovar nu att bygga en ny vårdcentral i Tyresö om partiet vinner landstingsvalet senare i höst. ”Tyresö hör till de kommuner i länet som har minst antal vårdcentraler per invånare; mindre än hälften jämfört med exempelvis Danderyd och Ekerö”, skriver de i ett pressmeddelande.

– För oss socialdemokrater är det centralt att sjukvården utvecklas efter invånarnas behov snarare än de privata vårdbolagens ekonomiska kalkyler, säger Erika Ullberg (S), oppositionslandstingsråd.

Vill bygga den

Socialdemokraterna ser Granängsringen som en lämplig plats för en eventuell vårdcentral. Kostnaden för vårdcentralen uppskattas till 20 miljoner kronor per år.

– Tyresö har haft ett skriande behov av ytterligare en vårdcentral en längre tid. Jag är mycket nöjd med att vi nu kan lova att möta det behovet om vi vinner valet i landstinget, säger Anita Mattsson (S), oppositionsråd i Tyresö.

”Desperata”

Finanslandstingsråd Irene Svenonius (M) hävdar att Socialdemokraternas utspel är ofinansierade löften som riskerar landstingets ekonomi.

– Det är ett mycket oseriöst sätt att bedriva sjukvårdspolitik, säger Irene Svenonius.

– Socialdemokraterna är så desperata inför valrörelsen att man runt om i länet lovar nya närsjukhus, närakuter och vårdcentraler som ska drivas i landstingets regi. Nu är Tyresö det senaste exemplet, säger Irene Svenonius.

Moderaterna ser hellre att fler privata vårdmottagningar öppnar i Tyresö.

– Moderaterna välkomnar om fler husläkarmottagningar vill öppna i Tyresö, och försvarar fortsatt Tyresöbornas rätt att välja, säger Irene Svenonius.