Ur förundersökningen. Foto: Läsarbild Polisen

Vallentunakvinna skickade dödshot med sms

Den 34-åriga Vallentunakvinnan hotade att döda sin tidigare pojkvän och att misshandla hans nya sambo. Nu döms hon till villkorlig dom och böter

  • Publicerad 12:49, 8 jan 2019

De flyttade ihop när 34-åringen blev vräkt från sin lägenhet. Kort senare fick de en dotter. Men förhållandet präglades av konflikter och mannen beskriver i förhör att kvinnan ofta angrep honom antingen verbalt eller fysiskt och sedan fortsatte trakassera honom flera år efter att förhållandet tagit slut. När han träffat en ny kvinna ska hot och trakasserier ha drabbat även henne.

En septemberdag 2017 skulle han tillsammans med sin nya sambo skulle lämna över den då 4-åriga dottern till 34-åringen. Denna var upprörd och arg. Hon kallade den nya kvinnan för ”hora” och hotade att slå sönder hennes ansikte. I samband med mötet i centrum kom också en rad hotfulla sms som riktades till både exet och hans sambo. 

Böter

De polisanmälde händelsen och mannen lämnade in sin mobil så att polisen kunde ta del av sms-meddelandena. Kvinnan hade också filmat de hot som uttalades i centrum.

Ett drygt år senare kom hoten upp i tingsrätten, som bedömer att de är av ”relativt allvarligt slag” och att straffvärdet ligger på en månads fängelse.

34-åringen döms nu för olaga hot men eftersom hon tidigare är ostraffad får hon i stället villkorlig dom.

Hon ska också betala dagsböter på sammanlagt 6000 kronor.