Vallentunakillar spelar TV-pucken

TV-pucken spelas ovanligt sent i höst och Stockholm Nords ledare har valt att lämnat ett par platser öppna. Klart är ändå är att Vallentuna Hockey kan sträcka på sig.

  • Publicerad 16:49, 8 sep 2014

Fyra Vallentunakillar är uttagna i Stockholm Nords lagstomme. Det har aldrig hänt tidigare. Må vara att den geografiska uppdelningen i norr och syd underlättar – men så länge TV-pucken spelats har VBK aldrig fostrat en hockeykull som P99.

Oscar Berghult och Daniel Rosengren spelar kvar hemma i VBK. August Berg spelar numera i Danderydsklubben SDE och Willhelm Stoor i AIK.

– Det är riktigt roligt för klubben, VBK, att vi blir så många från Vallentuna, säger Willhelm Stoor. Och kul för oss.

Ronny Kardevall var en flera föräldrar som tränade 99-kullen från deras tidiga första skär. Hela tio av dem var med när 60 spelare kämpade om platser i Stockholm Nord.

– Kanske förstod vi inte riktigt då, ändå insåg vi att det fanns många talanger i gruppen. Det var en väldigt stor grupp med många lojala killar och bra sammanhållning. Jag tror även att killarna hade tur att vi var många engagerade föräldrar som ledare, säger Ronny Kardevall.

Tränaren Stefan Holm, som för ett par år sedan fick chans att ta vid och utveckla talangerna ytterligare, är också glad över fyra uttagna killar.

– Jätteroligt. Verkligen. Berghult, ”Danne”, ”Agge” och ”Wille” är alla killar med eget driv, vilket även gäller de som inte kommit med.

TV-pucken inleds kommande helg med två kvalspelsgrupper. Varken Stockholm Nord eller Syd behöver kvala utan går in i nästa gruppspel sista helgen i oktober. Det är orsaken till att Nordtränarna Håkan Strömberg och Jörgen Hägg lämnat några platser öppna.

Stockholm Nord vann för övrigt Annonsdax cup i Södertälje härom veckan.

– Några killar har haft otur med skador. Genom att hålla ett par platser öppna ger vi dem och andra chans att visa upp sig några veckor till, förklarar Håkan Strömberg.