Nöjda. Den nästan helt nya truppen firar snart avancemang upp till division 2 – men först ska seriefinalen mot Väsby spelas den 14 mars. Foto: Privat

Vallentuna innebandydamer säkrar plats i tvåan

Efter en kanonsäsong har Vallentunas innebandydamer säkrat sitt avancemang till division 2. Men vägen dit möjliggjordes av i princip en helt ny lag- och tränaruppställning. Nu laddar de för seriefinal mot Väsby.

  • Publicerad 12:17, 10 mar 2020

Det här är den viktigaste matchen på hela säsongen.

Förra året trillade damlaget i Vallentuna IBK ur division 2. I år har målet varit att ta sig tillbaka – något de lyckades med råge. Med två matcher kvar på säsongen ligger de överlägset tvåa i serien och kommer tillsammans med Väsby AIK avancera tillbaka till division 2.

Grattis till avancemanget!

– Tack, det här ska bli kul! Man vet att det kommer vara mycket svårare motstånd i division 2, men det tror jag att alla är taggade inför, säger Alexandra Wallbring, lagkapten. 

Inför årets säsong byttes stora delar av truppen ut, men många av årets spelare har Vallentuna som moderklubb som nu kommer tillbaka efter en tid på andra platser. Även tränaren, Stefan Karlsson, är ny för säsongen. Han kommer senast från Tumba:

– När jag tog över gruppen och kände på råmaterialet så kändes det som att det här kunde gå riktigt bra, och det har verkligen synts. 

Bredd i laget

Han berättar att en av hemligheterna till framgången är ett duktigt juniorlag som har kunnat stötta upp och komplettera när det har behövts. Dessutom nämner både han och Alexandra Wallbring att de har en bredd i laget där alla kan spela på de flesta positionerna. 

– Vi har flera spelare som kan prestera mycket poäng. Även om vi har en dålig dag för ett par spelare så kan de andra kompensera det, säger Stefan Karlsson. 

Seriefinal nästa lördag

Men de har fortfarande säsongens viktigaste prestigematch kvar. Den 14 mars möter de serieledande Väsby AIK, som endast ligger ett poäng före i tabellen. Den som vinner matchen lär också vinna serien. Det senaste mötet resulterade i oavgjort, 6–6, där Vallentuna länge ledde med 6–4. Frustrerande, enligt lagkaptenen Alexandra Wallbring som är sugen på revansch. 

– Det var snöpligt, vi skulle ha vunnit. Det här är den viktigaste matchen på hela säsongen, vi är jättetaggade men supernervösa. Nu ska vi fortsätta som vi har gjort hittills, då vet vi att det kommer gå vägen. Jag tror på oss, säger hon.