Dani Abdallahad, Emin Er och Maykel Abdallahad från Petjos café och Golden Cave i Kungsängen. Foto: Läsarbild Privat

Välkomnar alla på julfirande: ”Vi vill inte begränsa oss”

Vill du inte vara ensam på julafton? Eller orkar du inte laga all mat? Petjos café och konditori tillsammans med restaurang Golden Cave bjuder in till julbord – för alla.

  • Publicerad 07:30, 14 dec 2019

Dani Abdallahad startade Petjos café och konditori i Kungsängens centrum tillsammans med sin bror Maykel för fyra år sedan.

– Vi har vuxit snabbt och det är tack vare allt fint bemötande vi fått från alla kunder som vi kände vi att vi ville ge något tillbaka, säger Dani Abdallahad.

På julafton mellan klockan 11-14 kommer de därför, tillsammans med Emin Er på restaurang Golden Cave, duka upp med julbuffé och ett gemensamt julfirande.

Från början var det tänkt att man skulle välkomna gästerna till Petjos lokaler i Kungsängen. Men efter det väldigt stora intresset för Dani, Emin och Maykels fina satsning meddelade Petjos café på sin Facebook dagen innan julafton att man flyttar julaftonsfesten:

”Tack vare er alla har denna inbjudan fått en fantastisk spridning, då vi vill att alla ska få plats utan några problem så flyttar vi firandet till GC Kök och bar då lokalen är större och har fler sittplatser! Varmt välkomna!”

Det är inte bara för fattiga och hemlösa. Man kanske av olika anledningar inte orkar ordna med julen just i år.

Dani Abdallahad, Petjos café och konditori

Riktar sig till alla

– Vi är ju konkurrenter egentligen, men på jul lägger vi all konkurrens åt sidan för att kunna göra det här, säger Dani.

Till skillnad från andra liknande initiativ från olika restaurangägare runt om i länet som riktar sig till exempelvis hemlösa, så riktar sig Dani, Maykel och Emins initiativ till alla som känner att man inte vill fira jul ensam.

– Det är inte enbart för fattiga och hemlösa. Man kanske av olika anledningar inte orkar ordna med julen just i år. Jag pratade exempelvis med en kvinna tidigare som just förlorat sin mamma och som inte orkade ordna med jul för sin dotter i år. Så det känns väldigt fint att kunna göra något för många, säger Dani Abdallahad.

Julklappar till barnen

Han hoppas också att många barn kommer att förgylla julafton.

– Julafton är ju barnens högtid. Mina barn och mina syskonbarn kommer vara här, säger Dani Abdallahad.

Det kan också bli så att tomten kommer förbi.

– Vi har samlat ihop lite överblivna leksaker som vi tänkte slå in och ge bort till barnen som kommer förbi, säger Dani Abdallahad.


Fakta

Alla är välkomna

NY PLATS PÅ GRUND AV DET STORA INTRESSET!

Var: Restaurang Golden Cave,
Torget 2B 196 30 Kungsängen

När: Mellan 11-14 på julafton

Var: Petjos Café och Konditori,
Torget 1D 196 30 Kungsängen

Visa merVisa mindre

Hennes saknad blev till skrivcafé

Prisade författare föreläser och inspirerar den som vill skriva Rebecka Sandqvist saknade sitt skrivcafé. Till slut blev saknaden för stor och nu startar hon ett digitalt med sin partner Daniel Persson och intresset är stort. – Folk har redan börjat höra av sig...måndag 18/1 12:33

Upplands-Bros glädjande skridskobesked

Och då öppnar biblioteken igen. I dag, måndag den 18 januari, så öppnar isen på Kungsängens IP åter upp för allmänhetens åkning.måndag 18/1 11:23