LOBBYISTER. Inspirerat av ett sunkigt område på Manhattan i New York har Lower Ring Sides vänskapsförening bildats. Deras mål: att området runt Ringvägen ska börja kallas för Lower Ring Side. På bilden hänger Vlad Bojic utanför Fönstret. Foto: Pär Hugosson

Välkommen till ”Lower Ring Side”

”Lower Ring Side” – det är Ringvägens nya namn i folkmun. I alla fall hos Söderbon Vincent Boiardt och hans kompisar. Uttrycket är en parafras på New Yorks Lower East Side. – Det är det sunkigaste, eller egentligen det enda sunkiga området, på Manhattan.

  • Publicerad 14:21, 12 jun 2011

För fyra veckor sedan skrev vi om en av ”Sunksöders” sista utposter, nämligen östra delen av Ringvägen, från Östgötagatan och ner mot Vitabergsparken.
Vi frågade oss då om det var dags att damma av det något åldrade namnförslaget Södra Esplanaden, men nu har det kommit till vår kännedom att gatstumpen sedan ett par år tillbaka går under det mer urbant och internationellt klingande Lower Ring Side, eller L.R.S. som det förkortas.
Vem kom på det här?
– Jag ska inte ta någon cred  eftersom det inte var jag, utan någon i min bekantskapskrets som myntade det. Vi började hänga där ganska mycket och behövde ett namn på det, berättar Vincent Boiardt, medlem i L.R.S.:s vänskapsförening.
L.R.S. – hur utbrett är uttrycket?
– Det används i min utökade umgängeskrets och det finns också en Facebooksida om det här. Jag hoppas att namnet sprider sig.
Finns det några paralleller till Sofo?
– Det är liknande i den mån att man har tagit namnet från en stadsdel i New York och gjort om. Lower East Side är det sunkigaste, eller egentligen det enda sunkiga området, på Manhattan.
Vad tror du om den framtida utvecklingen för L.R.S.?
– Hela Söder blir ju allt mer exploaterat. Det flyttar hit allt fler människor och det moderniseras. Men om L.R.S. kommer att bli lika poppis som Sofo vet jag inte, men det hoppas jag inte.
Har ni några fler egna namn på gator eller stadsdelar på Söder?
– Nej, det är inte så att jag sitter hela dagarna och kommer på nya namn, haha.

Ett inlägg på Lower Ring Sides facebooksida: ”Finns det något Upper på Ringside tycker ni? Eller är själva Ringvägen inte vidare ’upper’ någonstans?”