Välkommen hem till Zandra

I förra veckan flyttade krogen Luzette in i ett helt vanligt hem i Kransen. 24 gäster kom på besök. – Det kändes som en restaurang, men det var mysigare, säger Rebecca Sundvall, en av gästerna.

  • Publicerad 18:34, 27 maj 2016

Redan på torsdagsmorgonen började krogen bära in möbler och förbereda för kvällens två sittningar i Kransenbon Zandra Funelids lägenhet – en lya som mäter 50 kvadratmeter.

Vid sextiden på kvällen kom de första tolv gästerna.

– Jag välkomnade folk, pratade med dem och visade var de skulle sitta. Jag var hovmästare kan man säga, säger Zandra Funelid och skrattar.

– Vi inledde med ostron och champagne.

Kocken fixade maten, och Zandra Funelid hjälpte till med att garnera rätterna.

– Det var väldigt roligt. Jag hjälpte också till att servera också tillsammans med servitrisen. Kanske har jag fått blodad tand nu (skratt).

Det är Stockholms gas och Stockholmskrogen som står bakom hemma hos-experimentet, som utspelat sig i olika hem i staden och som Lokaltidningen Mitt i tidigare skrivit om.

Rebecca Sundvall, 24 år, var en av gästerna under kvällen.

Hur tyckte du att det var att äta på en hemmakrog?

– Man visste ju inte vad man skulle förvänta sig innan, men det var fantastiskt kul. Det kändes som en restaurang, men det var mysigare. Direkt när man kom dit började man prata med andra gäster, det gör man ju inte på en vanlig restaurang. Det var väldigt avslappnat.

Vad åt du för mat?

– Jag åt råbiff till förrätt, den tyckte jag bäst om, kyckling till varmrätt och tarte tatin till dessert. Det var imponerande hur kocken hade lyckats få till det i ett så litet kök.