Just nu är PwC mitt i marknadsföringsprocessen av hotellet. Foto: Mostphotos

Välkänt seglarhotell lockar till sig köpare

Över 30 stycken köpare har anmält sitt intresse för seglarhotellet i Sandhamn på en dryg månad. I slutet av det här året ska affären vara klar.

  • Publicerad 18:39, 11 jul 2018

Seglarhotellet i Sandhamn är till salu. Hans Mellström, ägare till det välkända skärgårdshotellet har inte energin kvar för att driva hotellet vidare. Sedan en dryg månad tillbaks har hotellet legat ute för försäljning. Och intresset är stort.

– Vi på PwC fick i uppdrag att sälja hotellet och det är populärt. Vi får in nya intressenter varje vecka. Hittills har vi fått in mellan 30 och 40 intresseanmälningar, säger Arne Engvall, ansvarig för försäljningen av hotellet.

Sandhamn på Sandön i Stockholms ytterskärgård har varit en semesterort sedan slutet av 1800-talet då ön fick sin första reguljära ångbåtsförbindelse med Stockholm.

Klubbhuset, nuvarande Seglarrestaurangen på Seglarhotellet, invigdes 1897 av Oscar II i samband med en jubileumsregatta.

Under entreprenören Hans Mellströms ägarskap har Seglarhotellet som uppfördes 1999 varit en populärt tillhåll för båtfolk från hela Stockholm. Hotellet som varit den största arbetsgivaren på ön har haft lönsamhetsprobem under en längre tid. För ett par år sedan stängdes hotellet för privatpersoner vintertid och fast personal sades upp.