Segerviss. Valeskog (S) tror fortfarande på ett Nobel Center på Blasieholmen. Foto: Pressbild / Tomorrow AB

Valeskog (S) segerviss trots Nobeldomen

Mark- och miljödomstolens sa nej till bygget av Nobel Center på Blasieholmen. Men stadsbyggnadsborgarrådet Jan Valeskog (S) är fortfarande segerviss.

  • Publicerad 14:29, 22 maj 2018

Kort efter att beslutet fattats kommenterar nu Jan Valeskog (S) domen. I ett pressmeddelande skriver han att Stockholms stad kommer att överklaga domen. Och han är optimistisk inför utgången.

– Vi har tyvärr vant oss vid att Mark- och miljödomstolen ibland gör märkliga bedömningar som sedan korrigeras i Mark- miljööverdomstolen. Det är beklagligt att Mark- och miljödomstolen på svaga grunder tagit detta beslut. Vi kommer att överklaga och räknar med att både få prövningstillstånd och ett beslut i mark- och miljööverdomstolen som både tar hänsyn till stadens möjligheter att utvecklas och som respekterar gällande riksintressen, skriver han.

Beslut om prövningstillstånd kommer i sådana fall att fattas under hösten och en dom vara klar under 2019.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Ylva Lageson är vd på Nobelhuset, det bolag som ska stå för själva uppförandet och driften av Nobel Center, ser det som en bekräftelse att staden kommer att överklaga till nästa instans.

– Vi ser inte domen på något sätt som ett slut på projektet. Vi fortsätter att utveckla och driva de verksamheter som vi påbörjat. Under hösten kommer stockholmare att möta flera olika verksamheter som vi gör fast tills vidare i andra lokaler. Vi hoppas att processen i nästa instans går snabbt och är positiv, säger Ylva Lageson till StockholmDirekt.