En ordningsvakt på en krog i centrala Handen har blivit grovt misshandlad. Foto: Mostphotos

Våldsam krogkväll i Handen – ordningsvakt grovt misshandlad

En ordningsvakt vid en av krogarna i Handen blev påhoppad av flera gäster när han skulle avlägsna en av dem. – Senare vid stängning skedde ytterligare en misshandel, säger Lana Pålsson på polisen.

  • Publicerad 05:00, 3 dec 2019

Det var vid 22.30-tiden på lördagskvällen som ordningsvakten i Handen blev påhoppad av både mannen han skulle avlägsna och mannens två väninnor.

– Han blev grovt misshandlad och kvinnorna försökte samtidigt få loss mannen, säger Lana Pålsson, kommunpolis i Haninge.

Ny misshandel vid stängning

Mannen och de två kvinnorna är nu misstänkta för grov misshandel, våldsamt motstånd och försök till främjande av flykt.

– I samband med stängningen senare på natten skedde en ny misshandel vid krogen, där en gäst gav sig på en annan. Där vet vi inte om någon gripits, säger Lana Pålsson.

Fakta

Haninge – en segregerad ort

Kommundelar som Vega, Dalarö och Vendelsömalm upplevs som tryggare för varje år som går enligt Haninges trygghetsmätningar där invånarna själva lämnar svarar. Kommunens så kallade trygghetsindex mellan 2014 och 2018 förbättras också.

Men på andra håll i orten är det inte lika tryggt. Jordbroborna anser enligt trygghetsmätningarna att de bråkiga ungdomsgängen i centrum numera blivit ett ”mycket påtagligt problem”.

Haninge är likt Huddinge och Botkyrka bland de Stockholmskommuner med flest våldsbrott per invånare, men det senaste helåret har antalet anmälda våldsbrott i Haninge minskat trots att befolkningen ökat fort under samma period.

Brott mot andra personer, som misshandelsfall, har vikande siffror i Haninge över de senaste tre helåren, enligt BRÅ:s statistik.

Däremot syns hittills under 2019 en ökning av förmögenhetsbrott, som stölder och rån, samt specialstraffrättsliga brott som trafikbrott och narkotikabrott.

Polisen i Haninge meddelande i våras att ungdomsrånen under året varit fler i Haninge än någonsin tidigare.

Visa merVisa mindre