Märken på bilen där 50-åringen har sparkat. Nu åtalas han i Attunda tingsrätt. Foto: Polisen

Våldsam Djursholmsbo gick till attack mot förälder vid skola

Känd våldsbrottsling gick till attack vid en skola i Danderyd. Tog stryptag och hotade med att döda en pappa framför ögonen på sin son.

  • Publicerad 15:15, 14 jan 2020

”Jag ska döda er”, ska en Djursholmsbo ha skrikit till en pappa som lämnade sin son till skolan.

Händelsen ägde rum utanför en skola i Danderyd i april förra året. Enligt ett åtal i Attunda tingsrätt ska 50-åringen ansett att pappan hade kört för fort.

Mannen ska först ha slagit händerna på bilens motorhuv och sedan sträckt sig in i bilen för att ta stryptag på föraren framför ögonen på sonen.

Enligt pappans berättelse i polisförhöret var det fullt med bilar som köade för att lämna av barnen till skolan den morgonen. De hade stått där ett par minuter och ingen av bilarna körde särskilt fort.

Mannen ska ha kommit längs vägen och skrikit massor med saker. Bland annat att han hatade alla barn i den här j*vla skolan. Efter strypattacken gick mannen i väg men kom sedan tillbaka och sparkade på bilen.

Sonen blev skärrad och grät och pappan valde därför att åka därifrån och ringa polisen.

Många våldsbrott i registret

Med de signalement polisen fick av pappan kunde de samma dag gripa mannen. Mannen är sedan tidigare känd av polisen för många våldsbrott.

50-åringen nekar till alla anklagelser och säger att han kan inte komma ihåg att något sådant inträffat.

Mannen åtalas nu för ofredande, olaga hot och skadegörelse. Han avtjänar redan ett tre månaders långt fängelse för en tidigare misshandel i Danderyd. Även den var utanför en skola och Djursholmsbon skrek rasistiska saker mot en anställd på skolan.

Djursholmsbo döms för rasistattack och misshandel vid skola