I veckan meddelade Danderyds kommun att allt valborgsfirande ställs in: ”Allt valborgsfirande i Danderyds kommun har ställts in på grund av det rådande pandemiläget” skriver de i ett mejl till Mitt i Danderyd.

Andra året i rad

Anne-Marie Bratt, ordförande i Danderyds hembygdsförening, kommenterar det inställda evenemanget.

Hon tycker att det är tråkigt, men hoppas på en revansch 2022 med många besökare.

– Det är verkligen jättetråkigt, men det är helt otänkbart att ha en tillställning just nu. Vi får hålla ut till nästa år, säger hon till Mitt i Danderyd.

Hon berättar att det blir andra året i rad som firandet ställs in i Kvarnparken. Och tredje året i rad då man inte kunnat fira som vanligt.

– För två år sedan var det sådan torka, då kunde vi inte tända en eld, säger hon.

I april förra året meddelade Danderyds kommun att valborgsfirandet i Kvanrparken, Svanholmsparken och Germaniaparken ställdes in, med anledning av det dåvarande pandemiläget.

Även midsommar ställs in

I och med att vaccineringen har kommit igång är det många som har hoppats på ett mindre evenemang till midsommar i Kvarnparken.

Men även det ställs in, berättar Anne-Marie Bratt.

– Vi vet inte hur det kommer vara exakt då. Men det kräver en del förberedelser innan, och det kan vi inte göra nu med tanke på läget, säger hon.

Bättre till hösten?

Anne-Marie Bratt hoppas att det blir bättre till hösten.

Till kommunens demokratijubileum planerar hembygdsföreningen att kunna vara med och ställa upp med aktiviteter, som är anpassade efter de allmänna råden.

Hon berättar att det är många som saknar aktiviteterna i föreningen. Och att träffa vänner och anhöriga.

– Så fort det blir ett annat läge sätter vi igång med våra aktiviteter och kaféer. Men just nu måste vi vänta och se, hoppas det blir bättre, säger Anne-Marie Bratt.