Fira traditioner är ett sätt att jobba med integration. Till höger: midsommar på Lidingö. Foto: Läsarbild Bildmontage

Valborg blir fest för integration i Rålis

Lidingöorganisationen Nema problema ordnar ett valborgsfirande i Rålambshovsparken. Kvällen går i integrationens tecken. – Vi vill visa att integration kan var kul och enkelt, säger Ville Skoglund, grundare till Nema problema.

  • Publicerad 06:19, 23 apr 2018

På valborg, 30 april ordnar integrationsnätverket Nema Problema ett valborgsfirande i Rålambshovsparken. Kvällen går i integrationens tecken.

– Vi förknippar ju, nåja de flesta av oss, traditioner med glädje och lust. Och det är något särskilt med att förenas när man gör något kul, där det finns en positiv inramning. Det underlättar för alla att öppna sina sinnen, bygga relationer och övervinna fördomar, säger Ville Skoglund, en av grundarna till den ideella organisationen som startades på Lidingö.

Organisationen jobbar med olika saker som handlar om integration i Sverige, till exempel jobbmatchning. Ett annat sätt är bjuda in etablerade svenskar och nyanlända att  fira traditioner som jul, midsommar, och som nu valborg, ihop.

Att fira traditioner däremot, det är superenkelt! Och det är integration!

Ville Skoglund

– Vi är övertygade om att väldigt många svenskar, nya som etablerade, vill vara en del i stärkt integration, men att det kan verka svårt. Att fira traditioner däremot, det är superenkelt! Och det är integration! Vi vill visa att integration kan var kul och enkelt, säger Ville Skoglund.

Valborgskvällen bjuder på brasa, vårtal, körsång och fika, kändisframträdanden, speed integrating dating, integrationsquiz och lotterier.

Firandet börjar klockan 19. Brasan tänds klockan 20.