Vårfirande. Scoutkårens traditionsenliga valborgsfirande går som vanligt av stapeln i Fornuddsparken. Foto: Mostphotos

Valborg är tillbaka – här hittar du majbrasorna i Tyresö

Det blir körsång, kaffe, korv, lotterier, femkamp och – förstås – brasa. Det ordnas traditionsenligt valborgsfirande på flera platser i Tyresö 2022.

  • Publicerad 13:32, 26 apr 2022

Efter en två år lång paus på grund av pandemin är Trollbäckens scoutkår tillbaka med sitt storslagna valborgsfirande i Fornuddsparken. Det blir sockervadd, chokladhjul, lotterier, servering och ett stort bål. Firandet drar igång klockan 18 och brasan tänds klockan 20.00.

Körsång och korv

Vid Ahlstorp står Tyresö hembygdsförening som arrangör för firandet. Stugan står öppen från klockan 19.00 och besökare kommer serveras kaffe, hembakat och grillad korv. Klockan 20.15 tar Tyresökören ton och brasan tänds.

Även folkdansgillet har under gångna helgen förberett ett bål inför ett efterlängtat valborgsfirande. Klockan 20.00 börjar firandet vid Solsäter.

Risk för gräsbrand

Den som vill ordna eget firande bör känna till att räddningstjänsterna avråder från eldning, med hänvisning till den höga risken för gräsbränder. Om man ändå bedömer att man kan elda på ett säkert sätt uppmanas man vara försiktig och ha till exempel en vattenslang tillgänglig.