Vägrade stanna – riktade vapen mot polis

En man vägrade stanna för polis i Nacka under torsdagskvällen. Mannen riktade även vapen mot poliserna som svarade med att avlossa skott mot mannen.

  • Publicerad 10:55, 13 jul 2018

Klockan 21:19 försökte polisen stanna en man i en personbil i Nacka efter att bilen framförts vårdslöst. Föraren vägrade stanna och en biljakt bröt ut.  Mannen körde in i ett bostadsområde i Järla där han flydde ur bilen. I samband med flykten riktade han ett vapen mot polisen som sköt mot mannen enligt polisen hemsida.

Hittades i Baggensfjärden

Efter skottlossningen fortsatte flykten. Mannen hotade till sig en bil i bostadsområdet och flydde till Fisksätra, där han övergav bilen och hoppade ner i Baggensfjärden. Polisen har en gummibåt ståendes i Saltsjö-Duvnäs och körde ut för att hämta mannen, som var flera hundra meter ut i fjärden. När de kom in till land fördes mannen till sjukhus för kontroll, då han klagade på yrsel.

En förundersökning om grovt vapenbrott samt grovt olaga hot. Ytterligare två personer är hämtade till förhör som enligt polisen kan ha intressanta uppgifter för utredningen.