Foto: Mostphotos

Vägarbete senareläggs på grund av Covid 19

Enköpingsbor i mängd kommer snart att vaccineras. Det görs i Kompassens lokaler. Därför har kommunen beslutat att senarelägga vatten- och avloppsarbetena vid Torggatan och Sandbrogatan.

  • Publicerad 09:47, 8 mar 2021

Massvaccineringen mot covid-19 kommer inom kort att påbörjas vid Kompassen på Kaptensgatan 4.

Dtrför skjuter koimmunen fram vatten- och avloppsarbetena vid Torggatan och Sandbrogatan, preliminärt till i höst. Nya beslut kan komma att tas löpande beroende på status för vaccineringen.

Arbetet stoppas för att trafiksäkerhet och framkomlighet längs med framför allt Torggatan måste säkerställas då trafikflöden till och från Kompassen på grund av vaccineringen förväntas öka kraftigt.

Det vägarbete som fortfarande pågår vid Torggatan som avslutas fredag 12 mars.

Fas 2 av vaccineringen är den mest omfattande fasen.

Här ska alla som är födda 1956 eller tidigare vaccineras. Dessutom ändrades nyligen prioriteringsordningen så att personer som får stöd enligt LSS, vuxna med beslut om assistansersättning, samt personal inom vård och omsorg, ska ingå i den andra vaccinationsfasen.

Här ingår även personer som får dialys eller som gjort en transplantation.

– Före den senaste justeringen i prioriteringsordningen var det cirka 65 000, men nu har den fasen vuxit till åtminstone 85 000 personer, säger Margaretha Öhrvall, vaccinationssamordnare på Region Uppsala.

Fas 2 planeras att pågå från mars till och med april.

Enköpingsbor som är födda före 1956 kommer att vaccineras på Kompassen på Kaptensgatan, som byggts om till tillfällig vaccinationscentral.

Var de övriga patientgrupperna i fas 2 kommer att vaccineras är ännu inte bestämt.

Fas 3 inleds i slutet av mars och pågår till och med april. Här kommer alla personer mellan 18 och 56 år som tillhör en riskgrupp, och alla mellan 60 och 64 år som inte ingår i riskgrupp, att vaccineras. Var vaccinationen för personer inom fas 3 kommer att äga rum är ännu inte bestämt.

I fas 4 kommer alla mellan 18 och 60 år och som inte ingår i någon riskgrupp att erbjudas vaccin. Den fasen planeras att pågå från april till och med juni. Enköpingsborna i denna fas kommer att vaccineras på Kompassen.

Blomtjuvar bröt sig in i kassabod

Nyheter Blomsterstöld i Myranområdet och några rattfyllor. Här är helgens blåljusrapport.måndag 19/4 12:10

Byggstart för Enköpings nya stadsdel

Nyheter Bygger. 190 bostäder på gång i ny stadsdel Nu inleds bygget av Enköpings nya stadsdel Lillsidan intill Doktor Westerlunds gata. Först ut blir 189 hyresrätter och en helt ny Ica-butik, men planerna för området är större än så.måndag 19/4 10:02