Hösten är inbrottstjuvarnas tid och just nu är västerort hårt drabbat. Foto: Mostphotos

Våg av inbrott i västerort och Bromma i helgen

Höstmörkret har satt fart på inbrottstjuvarna. I helgen anmäldes inte mindre än åtta bostadsinbrott och ett inbrottsförsök i Bromma och Hässelby-Vällingby.

  • Publicerad 11:48, 4 nov 2019

I Bromma anmäldes sex fullbordade inbrott och ett inbrottsförsök i helgen.

– Det är både lägenheter och villor som drabbats. I ett par fall har tjuvarna brutit upp altandörren eller lyft av fönster för att ta sig in, säger Patrik Esterling vid Vällingbypolisen.

Greps på bar gärning

Tjuvarna har använt olika tillvägagångssätt, vilket får polisen att tro att det rör sig om flera olika gärningsmän eller ligor.

Två av inbrotten ägde rum i Hässelby villastad och vid ett av de tillfällena, i fredags, greps en misstänkt gärningsman.

– Grannar såg hur en person slog sönder en ruta och tog sig in. De larmade polis, som snabbt var på plats och grep mannen på bar gärning.

Polisen: ”Ett trendbrott”

Utöver bostadsinbrotten anmäldes även fyra bildelsstölder i Bromma. Tjuvarna har brutit sig in i bilar och plockat med sig bland annat rattar och navigationsutrustning.

– Vi har varit ganska förskonade från inbrott under period, men det här ett trendbrott. De här ligorna drar runt, och just nu är de aktiva här, säger Patrik Esterling.