Liisi Guilotte serverar nygräddade våfflor på Café Form. För i dag, den 25 mars, är det Vårfrudagen. Foto: Louise Kristoffersson

Våfflor på Vårfrudagen i Vallentuna

Det är våffeldagen i dag. På Café Form har Liisi Guilotte tagit fram våffeljärnet och serverar nygräddade våfflor till Vallentunaborna.

  • Publicerad 15:59, 25 mar 2020

Mycket smör är tricket för att få dem frasiga.

– Riktigt smör ska det vara. Jag vill tro att man känner skillnad på smaken när man bara använder ekologiska råvaror som vi gör.

Våffeljärnet har hon ställt utanför på Allévägen för att det inte ska spridas os i Kulturhuset.

– Man måste hitta lösningar, säger Liisi.

Att man äter våfflor den 25 mars beror på att det år då Vårfrudagen infaller. Den är en kvarleva från den tid då Sverige var katolskt och hedrar jungfru Maria, som också kallades för Vår fru.