Stig Engkrans önskar sig mindre narkotika i Kungsängen. Foto: Peter Sincic

Vad önskar du dig 2019?

Ett nytt år har precis tagit fart och med det kommer nya utmaningar och löften från politikerna. Men vad öskar sig egentligen medborgarna?

  • Publicerad 17:38, 10 jan 2019

Vi tog oss till Kungsängens och Bros centrum för att fråga vad man som kommuninvånare har på sin önskelista för 2019. Belysning och lugnare gator var något som var genomgående bland de tillfrågade.

Stig Engkrans bor en bit ifrån Kungsängens Centrum och har precis besökt den lokala frisören. Han svarar blixtsnabbt på vad han tycker borde göras i kommunen under 2019.

– Jag önskar mig ett narkotikafritt Kungsängen! För det tror jag skulle leda till lägre kriminalitet och bättre mående bland ungdomarna. Det ä bättre att gå till vårdcentralen än att köpa knark.

 

Therese Hakorinne önskar sig satsningar på fler aktiviteter för unga och gamla.

Therese Hakorinne behöver lite mer betänketid innan hon kommer på vad hon hoppas på i Kungsängen under det kommande året.

– Jag är lite trött i huvudet efter dagens plugg. Men jag tänker att det behövs mer aktiviteter, både för unga och äldre. Fritidsgårdarna har dom dragit in på och det borde finnas mer mötesplatser för äldre, även för de som inte är demenssjuka. Och så tycker jag att de borde sätta i lampor i lyktstolparna på vägen till Coop vid Brunna Park

 

Cia Näsgårds-Hansson hoppas på mer föräldravandringar och fler butiker i Bro centrum.

Cia Näsgårds-Hansson bor ett stenkast från Bro centrum. På den direkta frågan om vad hon saknar inför 2019 i Bro så anser hon sig ganska nöjd. Men när hon kollar upp mot centrumgången så kommer hon ändå på flera saker som hon saknar.

– Det borde vara mer bevakning här på helgerna. Kanske frivilliga föräldravandrare. Och så hade det varit trevligt med mer affärer här. Då hade det blivit mer liv och rörelse.

 

Mohammed Kadiri tycker att det var bättre förr.

Inne på den lokala frisersalongen sitter Mohammed Kadiri. Han har bott i Bro i snart 30 år. Och frågar man honom så var det bättre förr. Likt Cia Näsgårds-Hansson så tycker han att Bro Centrum är ganska ogästvänligt.

– Jag tycker man ska satsa mer på trivsel här. Det är mörkt och det är stökigt. Förr kunde jag sitta här ute och titta på träden vid en fontän. Det är mycket skit nu istället, ingen är här och umgås längre.

Bålstabo cyklade på skyddsobjekt

En 54-årig man boende i Bålsta döms till sammanlagt 39 200 kronor i böter för obehörigt tillträde till skyddsobjekt, ringa brott. Brottet ska ha begåtts vid vid Högstamalmvägen i Bålsta. Mannen har...onsdag 4/8 13:52

Åldring sparkade personal

En arbetsolycka alternativt allvarligt tillbud har skett på ett äldreboende i Håbo. Detta enligt en anmälan till Arbetsmiljöverket från arbetsgivaren. Några medarbete skulle hjälpas åt att byta...onsdag 4/8 13:18