Vad är det bästa med sommaren i Stockholm? Den frågan ställde Mitt i på stan. Foto: Magnus Liljesköld

Vad är det bästa med sommaren i Stockholm?

Sommar, sol och heta dagar i huvudstaden. Vi gav oss ut på stan för att ta reda på vad det är stockholmarna älskar med det somriga Stockholm.

  • Publicerad 19:00, 19 jul 2021

Foto: Magnus Liljesköld

Tommy Persson, 77:

– Fint väder, värme, ljus. Att man kan röra sig fritt överallt och njuta av naturen, vinden och vattnet. Tommy tar ofta med sig anteckningsblocket för att skriva. Ofta vet han inte vad han ska skriva på förhand, det brukar ge sig när han väl satt sig, öppnat anteckningsboken och börjat skriva.

Foto: Magnus Liljesköld

Blenda Colliander, 21:

– Naturen, god glass och en cykeltur hit till Trekanten och lite ut mot Vinterviken. Och det är så himla lätt också att ta sig ut till småskogar här och där.

Foto: Magnus Liljesköld

Ari Mårtensson, 5, och Anna Mårtensson, 37:

– Bada och smultron, säger Ari.
– Stockholms alla lummiga parker,
säger Anna.

Foto: Magnus Liljesköld

Sule Omrhodzic, 64:

– Stockholm är den vackraste staden i hela världen. Det är tack vare människorna. Men det finns fina grejer överallt. Naturen självklart, det är så fint. Men det är ändå männi-skorna som gör staden vacker.

Britt-Mari Graf, 68: – Det är att det är så mycket vatten överallt. Jag badar, går ned och promenerar, ser på vattnet. Det ser ju olika ut varje dag, så det är alltid något nytt som händer. Foto: Magnus Liljesköld

Britt-Mari Graf, 68:

– Det är att det är så mycket vatten överallt. Jag badar, går ned och promenerar, ser på vattnet. Det ser ju olika ut varje dag, så det är alltid något nytt som händer.

Foto: Magnus Liljesköld

Mimmi Arnstad, 66:

– Jag är aldrig i Stockholm på sommaren, då vill jag åka ut med utflyktsbåtar och vara i skärgården.

Foto: Magnus Liljesköld

Richard Westerling, 37:

– Att folk kommer ut och visar sig äntligen. Folk blir mer sociala och trevliga. Stockholm är vackert och man har naturen nära.