Saba Attiya bor på Ekholmshöjden. Foto: Märta Lefvert

Vad är det bästa med Skärholmen?

Mitt i frågade några Skärholmsbor om vad de uppskattar mest med området.

  • Publicerad 12:45, 28 aug 2018

– Människorna!

Det är 34-åriga Saba Attiyas bestämda svar när Mitt i frågar henne vad som är det bästa med Skärholmen. Hon och dottern är på väg ner från Ekholmshöjden till gymmet i Skärholmens simhall när Mitt i får en kort pratstund.

– Det finns så mycket människor här som är från andra länder, precis som jag själv. Vi är sociala och tycker om liv och rörelse och att umgås, inte ensamhet och tystnad, säger Saba Attiya och nickar ner mot Skärholmens torg.

Hon uppskattar också närheten till centrumets butiker. Det är skönt att slippa åka i väg någonstans för att handla mat, kläder och annat, tycker hon.

Flera andra Skärholmsbor som Mitt i pratar med håller med om det.

– Här finns både butiker, torghandel, teater, simhall och medborgarkontor. Det är jättebra, säger en lite stressad kvinna som är på väg upp för Ekholmshöjdens trappor.

– Jag har bott häruppe i åtta år. Det är jättefint. På ena sidan av höjden finns badplatser och natur. På den andra sidan finns centrumet med all service, tillägger hon.

Arturo Espinoza.

Arturo Espinoza, 59, uppskattar också all den service i Skärholmen, med allt från vårdcentraler till shopping. Han gör också tummen upp för de goda kollektiva kommunikationerna – och för kyrkorna.

– Jag är kristen så jag tycker om att kyrkorna som finns här. Men jag uppskattar också det multikulturella. Det finns både kristna, muslimer, araber, turkar, spansktalande… Och jag tycker  att det finns respekt mellan människor av olika ursprung. Det är bra, säger Arturo Espinoza.