Venny Biström bor på Villa Sarvträsks äldreboende i Orminge och tycker inte att sticket i armen var så märkvärdigt.

– Det kändes ingenting, hon gjorde ett bra jobb sjuksköterskan. Sedan har de kollat till mig nästan var tionde minut men jag har inte känt något efteråt heller.

Smittades i våras

I våras smittades hon och flera av de 36 som bor på äldreboendet av coronaviruset.

– Flera blev sjuka och flera gick bort. Men jag vet inte om det var på grund av corona. Jag testades positivt men hade inga symtom.

I två veckor isolerades hon. Hon åt all mat på rummet i stället för med övriga i matsalen. För att kunna komma ut på promenader fick hon ta brandtrappan.

– Jag är ju en utemänniska och vill vara ut i naturen. Läkaren sa att var okej så länge jag höll avstånd om jag mötte någon. Men jag gick mest kring huset.

Efter 14 dagar förklarade läkaren henne frisk.

Vågar inte kramas

Men även om sjudomen var skonsam tär pandemin på henne. Hon saknar närheten till barn och barnbarn. Hon har fortfarande inte kunnat hälsa ordentligt på sonen Kenneths tvillingar Minell och Nirvan som är drygt 1 år.

– Jag vågar ju inte ta eller hålla i dem. De har suttit i lekhagen och jag har varit några meter ifrån. Min son ska köpa en ny telefon åt mig så vi kan prata videosamtal och jag får se dem oftare.

Hund hissar humöret

I stället har hunden Strumpan varit en tröst. Då och då passar hon sonens sexåriga bichon frisé.

– Alla tycker att det är så roligt när jag har hunden här. Vi brukar hälsa på dem som ligger på rummen och inte kommer ut så mycket.

Trots att hon redan har haft covid-19 tvekade hon aldrig att ta vaccinet.

– Nej, man kan ju få det en andra gång även om det inte är så vanligt. Jag längtar efter att få träffa barnbarnen. Efter att jag har fått andra dosen om tre veckor hoppas jag kunna följa med dem mer. Träffa dem ute i trädgården och bygga snögubbar och sådant.