V vill bygga ihop stadsdelar

Vänstern i stads­- delen vill bygga ihop Högdalen och Rågsved och bygga en pendeltågsstation i området.

  • Publicerad 18:27, 16 feb 2014

Magelungsvägen blir citygata. Butiker och kaféer längs Rågsveds allé och en ny pendeltågsstation. Samtidigt förtätar man i centrum så att staden slipper bygga hus i Rågsveds friområde.

Så vill Vänsterpartiet i Årsta-Enskede-Vantör bygga om i Rågsved. Och när man ändå är igång vill de även bygga ihop Rågsved och Högdalen.

– Vi har jobbat med den här planen i ett par år, men inte fått pengar för att göra något mer konkret förrän i höstas. Nu har vi också förankrat idén om pendeltågsstationen hos Vänsterpartiet i stadshuset och landstinget, säger Rosa Lundmark, gruppledare för vänstern i stadsdelen.

Det finns fler som tycker att de två förorterna längs linje 19 har mycket att vinna på att byggas ihop. Nätverket Yimby, (Yes in my backyard) har ungefär samtidigt presenterat ett förslag på att bygga ihop de två stadsdelarna.

– Det förvånar mig inte alls, det här är ett bra stället att bygga på, säger Rosa Lundmark.

De byggplaner som finns i Rågsved och Högdalen just nu är bland annat ett miljöspetsprojket i Snösätra och 180 nya lägenheter vid Rangstaplan i Högdalen centrum där även studentlägenheter ingår i planerna.

stockholm Länsstyrelsen föreslår att åtta reningsverk i länet klassas som riksintressen för vattenförsörjningen.

Rapporten är framtagen på uppdrag av Havs- och vattenmyndigheten och omfattar dels Görvälnverket, Lovöverket, Norsborgsverket och Djupdalsverket som alla använder ytvatten, dels fyra reservtäkter som bygger på grundvatten.

Det är oklart vilket status de skulle komma att ha exempelvis vid kommunal planering. De aktuella verken är redan skyddsobjekt.

Nu har vi också förankrat idén om pendeltågsstationen hos Vänsterpartiet i stadshuset och landstinget.

Globen firar 25-årsdag på onsdag

Johanesshov 25 har gått sedan Globen slog upp portarna första gången. Här har Påve Johannes Paulus II haft mässa, Bob Dylan, Lady Gaga, Cher och Iron Maiden spelat och skådespelaren Björn Skifs har sprungit på taket i slutscenen i filmen Joker från 1991.

För att fira har Globen bett alla Stockholmare som firar att de varit gifta i 25 år, att de fyller 25 i år eller firar något annat med koppling till 25 att skicka in bilder. Dessa bilder ska projiceras på Globen på kvällen den 19e februari.

Vattenverk kan bli riksintressen