En enhetschef på Södermalms stadsdelsförvaltning har suttit på dubbla stolar. Charlotte Lilja Pittuco (V) kräver nu att saken utreds. Foto: Mostphotos/Björn Mattisson

V kräver utredning om enhetschef anklagad för jäv

En enhetschef på Södermalms stadsdelsförvaltning har suttit på dubbla stolar, och hennes hemtjänstföretag har fakturerat Stockholms stad miljonbelopp. "Vi kräver att den blågröna majoriteten tar sitt politiska ansvar", säger Charlotte Lilja Pittuco (V).

  • Publicerad 12:49, 15 jun 2021

Den 27 maj kunde TV4 avslöja att en enhetschef på Södermalms stadsdelsförvaltning samtidigt varit ägare och verksamhetschef för ett privat hemtjänstbolag, som under hennes tid i bolaget fakturerat staden 14 miljoner kronor.

Oppositionen på Södermalm ser allvarligt på händelsen.

– Det finns upphandlingssystem, där det står klart och tydligt att det ska kontrolleras vem som står som ansvarig för ett bolag. Vi tycker det är märkligt att det sluppit igenom, säger Charlotte Lilja Pittuco (V), gruppledare för Vänsterpartiet i stadsdelsnämnden.

– Vi kräver att den blågröna majoriteten tar sitt politiska ansvar, och på ett ärligt och öppet sätt utreder och går till botten med det här.

Chef i Stockholms stad anlitade vårdbolag där hon själv satt i styrelsen

Har avslutat sin anställning

Christoffer Järkeborn (M), stadsdelsnämndens ordförande, vill i dagsläget inte kommentera saken, då det är ett personalärende.

– Men jag har säkerställt att jag är informerad i ärendet, och vi kommer att ha en dragning i nämnden.

Frågor hänvisar han till stadsdelsförvaltningen. Enligt HR-chefen Olle Ingemarsson arbetar de med frågan enligt rutiner.

– Principiellt är det utan tvekan olämpligt att ha en bisyssla hos en privat utförare inom samma verksamhetsområde där man har en kommunal chefsbefattning. Den berörda chefen har nu på eget initiativ avslutat sin anställning, säger han.

Vad gör ni för att det inte ska ske igen?

– Vid anställning informerar vi alltid medarbetare om vikten av att anmäla bisyssla. Vi inför nu också en formell rutin där informationen ges på nytt årligen vid varje medarbetarsamtal.