Moderaterna i Stockholms stad reagerar starkt på ett lokalt Vänsterpartis användning av Stockholms stads logga. Foto: Sacharias Källdén

V backar om felaktigheter i kampanj mot ombildningar

Ombildningsfrågan fortsätter att väcka starka känslor. Moderaterna i Stockholms stad reagerar nu på att Stockholms stads logga har använts i en kampanj mot ombildningar av hyresrätter.

  • Publicerad 12:01, 1 apr 2019

Nu reagerar Moderaterna i Stockholm stad, som driver ombildningsfrågan, på att man vid ett informationsmöte som har anordnats av Vänsterpartiet har använt sig av stadens logga i kampanjen mot ombildningar.

– Att använda sig av Stockholms stads logga för att opinionsbilda mot det arbete som bedrivs av staden är ju olämpligt på alla sätt. Detta riskerar skapa onödig oro när Stockholms stad arbetar hårt för att ge tydlig och korrekt information om hur ombildningsprocessen fungerar, säger Dennis Wedin (M), fastighetsborgarråd i Stockholms stad.

Siri Jonsson Montin, pressekreterare för Vänsterpartiet i Stockholms stad, bekräftar att man har använt stadens logga vid ett möte anordnat av det ett lokala Vänsterpartiet Vantör och menar att man inte använder loggan längre.

– Det var ett rent misstag, politikern i fråga har blivit uppmärksammad på det, och har inte använt mallen efter det. Vänsterpartiet vill alltid att det framgår när det är partiet som arrangerar så det var absolut inte avsiktligt. Det ska ändå ha varit tydligt på mötet vem som stod bakom informationen, säger hon.

Felaktig information

Vidare reagerar Moderaterna över att man i ett flygblad från Vänsterparitet går ut med felaktig information om hur många bostäder som kan komma att ombildas i Rågsved. Enligt flygbladet menar man att 2366 bostäder kan komma att ombildas i Rågsved, medan moderaterna menar att det egentligen handlar om max 900 stycken.

– Vänsterpartiet kommer alltid vilja att staden äger mer och människor mindre. Men detta handlar inte om deras politik, utan att deras företrädare medvetet sprider felaktigheter och skapar onödig oro. Det är direkt oanständigt, säger Dennis Wedin (M).

Vänsterpartiet menar däremot att det rör sig om ett gammalt flygblad.

– Moderaterna kommunicerade i början av året att 20 000 hyresrätter skulle få erbjudandet om ombildning. Vänsterpartiets partidistrikt tog då fram ett flygblad utifrån den informationen. Flygbladet har nu ändrats efter att det har blivit tydligare att det rör sig om färre hyresrätter än så. Vi vill absolut inte att det förekommer några felaktiga siffror, utan vill ha helt korrekt information, och jag vet att partidistriktet har försökt se till att det är så, säger Siri Jonsson Montin.