Så kan nya Utsäljeskolan se ut i framtiden. Foto: Läsarbild Huddinge kommun

Utsäljeskolan ska rivas

Efter flera års utredning. Nu är det klart att Utsäljeskolan ska rivas till förmån för en ny skola. Bara ett parti, Miljöpartiet, var emot beslutet på kommunstyrelsen förra onsdagen. – Det är det mesta resursslöseriet som jag sett i kommunens historia, säger Marica Lindblad (MP).

  • Publicerad 07:00, 3 jun 2018

Utsäljeskolans framtid har utretts i flera år. Förra onsdagen tog kommunstyrelsen beslutet att riva skolan och bygga en ny, större skola.

– Vi har ett akut behov av en ny skola. Vi har platsbrist och arbetsmiljöproblem, som att taket läcker in, säger Malin Danielsson (L), ordförande i samhällsbyggnadsutskottet.

Skolan blir större

I dag går cirka 500 elever i skolan som är byggd för 330 elever. Den nya skolan kommer ha plats för cirka 900 elever och få en fullstor idrottshall, enligt Malin Danielsson.

Ett av de dyraste projekt som vi någonsin sett

Marica Lindblad

Men alla är inte glada. Miljöpartiet var det enda parti som röstade emot förslaget att riva Utsäljeskolan.

Marica Lindblad, Miljöpartiets oppositionsråd, anser att det skulle räcka att bygga om skolan.

– Det här är en process som har hållt på i flera år med det ena förslaget som varit tokigare än det andra. Det är ett av de dyraste projekt som vi någonsin sett, säger hon.

Tillfällig skola kan byggas

Innan skolan rivs ska en detaljplan utformas och godkännas. Kommunen ska också besluta var eleverna ska gå någonstans under byggprocessen.

– Antingen får barnen gå på andra skolor eller så bygger vi en tillfällig skola för olika evakueringar, säger Malin Danielsson (L).