Utredningen läggs ned. Foto: Mostphotos

Utredning om bråk på ungdomscup läggs ned

Ett benbrott, en avstängd domare och flera polisanmälningar blev resultatet av en match i Åkersberga i oktober. Men nu lägger åklagaren ned förundersökningen.

  • Publicerad 11:17, 29 dec 2016

Det var i oktober som tumult uppstod i samband med en fotbollsmatch mellan Hammarby och Gais pojklag under en turnering vid Österåkers sportcentrum i Åkersberga.

Tränaren för Hammarby rök ihop med domaren, och en förälder som tog sig in på planen fick benet avsparkat innan matchvärdar gick emellan och lyckades avstyra bråket.

Domaren anmälde tränaren för misshandel och Hammarby gjorde en motanmälan. En förundersökning inleddes, men åklagaren har nu valt att lägga ned utredningen rapporterar SVT Stockholm.

Enligt åklagaren som tog beslutet beror detta på att de inblandade till viss del kan ha agerat i nödvärn samt att den person som blev svårast skadad kan ha orsakat skadan på egen hand.

Tumultet vid pojkturneringen fick stor uppmärksamhet under hösten. Stockholms fotbollsförbund valde att stänga av domaren i sex veckor och straffade Hammarby och tränaren med böter på 15 000 respektive 4 000 kronor.