Bion kommer rulla varje måndag och vissa torsdagar mellan den 3 och 20 augusti. Foto: Claudio Britos

Utomhusbio på Sergels torg i augusti

En utomhusbiograf under tak tar plats på Sergels torg i augusti, med film för barn och barnfamiljer.

  • Publicerad 11:04, 29 jul 2020

Växter, brassestolar och sittpuffar ska placeras ut under ett tak på Sergels torg under augusti, och bli till ett litet biokrypin för barn och barnfamiljer.

– Vi vill skapa en lugn och grön oas, i en annars stramare stadsmiljö. Vi projicerar filmerna på de tidigare butikernas skyltfönster. Det blir bioscenen, säger Marcus Hallberg, presschef på AMF Fastigheter, som tillsammans med Film Capital Stockholm står för projektet Filmsommar på Sergels torg.

Visningarna kommer att vara gratis, och vid varje tillfälle finns det plats för 50 besökare. Från den 3–20 augusti kommer en ny film att visas varje måndag, och vissa torsdagar.

Kalles klätterträd

– Vi börjar med en film för de allra yngsta, sedan blir det familjefilm. Vi har mixat klassiker med nya filmer och inslag som funkar för hela familjen, säger Marcus Hallberg.

– Det är Film Capital Stockholm som har kurerat hela Filmsommar, eftersom de är filmexperterna.

Det kommer att vara klassiska barnfilmer som Kalles Klätterträd, men också till exempel den nya Pelle Svanslös-filmen.

Trygghet och trivsel

– Vi ville skapa något för barn, unga och familjer, som kan ha en extra längtan efter kulturupplevelser när saker och ting varit nedstängt, säger Marcus Hallberg.

– Och så försöker vi skapa trygghet, trivsel och attraktivitet på Sergels torg genom att ge film och rörlig bild utrymme i stadsrummet. Och genom att ringa in området med en gräsliknande matta och växtlighet.

Jack och Pedro ... Foto: Röda Roboten Animation

... och Kalles klätterträd är två exempel på filmer som ska visas. Foto: Sandrew Metronome