Bakom tåget skymtar parklekshuset i Björns trädgårds nordöstra hörn. Foto: Sara Flodin

Utegym på tak i Björnsan sågas

Stadsdelsförvaltningen är positiva till ett utegym på taket till parkleken i Björns trädgård. Men det kan ändå inte bli av.

  • Publicerad 17:33, 10 maj 2017

– Det är ett bra förslag som skulle kunna tillföra parken ytterligare en positiv verksamhet, skriver handläggare Kenneth Kempendahl i Södermalms stadsdelsförvaltnings svar på medborgarförslaget som rent formellt ska upp till beslut i stadsdelsnämnden den 17:e maj .

Paxat av Babylon

Redan idag trängs både Restaurang Babylon, skateparken, parkleken och grönklassade bostadshuset ”Söderslottet” i lilla Björns trädgård. Men det är inte trängseln som hindrar ett utegym från att poppa upp i parken. Läget ovanpå parklekens tak är nämligen redan tingat av Babylon för en uteservering. Men en framtida uteservering som i så fall måste bli alkoholfri menar förvaltningen.

– Då den tänkta platsen för uteservering ligger i anslutning till parkleken förutsätts att inget alkoholtillstånd söks för serveringen, skriver stadsdelsförvaltningen vidare.

Utegym på g

Men den som suktar efter fler ställen att gymma på under bar himmel på söder behöver inte misströsta. Under de kommande två åren är ett nytt utomhusgym planerat att byggas i närliggande Fatbursparken, skriver förvaltningen.