Össeby IP har bland annat fått ett utegym. Foto: Läsarbild Henrik Kelfve

Utegym och friidrott på Össeby IP

Nu går det både att hoppa höjd, längd och stöta kula på Össeby IP. Dessutom har det byggts ett sprillans nytt utegym. – Det är jätteroligt att Össeby IP äntligen börjar bli en idrottsplats igen, säger Lars Carlsson, ordförande i fritidsnämnden, C.

  • Publicerad 11:12, 26 aug 2018

Den 1 september invigs den uppfräschade Össeby IP. Nu finns det utöver en fotbollsplan ytor för friidrott och ett utegym.

– Nu finns det bland annat en 100-metersbana och en hoppgrop, säger Petri Peltonen, förvaltningschef på fritidsförvaltningen.

Flera ytor för friidrott har byggts

Idrottsplatsen, som för något år sedan fick en ny konstgräsplan, har under våren och sommaren rustats upp med fokus på friidrott. Man har nu fått en 100-meters löparbana med gummiunderlag, hoppgrop, höjdhoppsyta och en kulstötarring.

Fotbollsplanen.

– Det är jättekul att vi har kommit hela vägen fram och fått pengarna att räcka både till konstgräsplanen – som verkar funka så att till och med allsvenska lag kan spela på den – och att vi nu till sist lyckats få till både längdhoppsgrop, yta för höjdhopp och 100-metersbana, säger Lars Carlsson, C, ordförande i fritidsnämnden. 

– Det är jätteroligt att Össeby IP äntligen börjar bli en idrottsplats igen.

Nytt utegym har byggts

Dessutom har det byggts ett utegym med massor av träningsmöjligheter. På gymmet finns åtta olika träningsredskap och en stretchyta.

Utegymmet

Någon läktare blev det dock inte den här gången, men de kommer framöver.

– Läktarna är på gång. Förvaltningen tittar just nu på hur stora de ska vara, säger Lars Carlsson.

Nyinvigningen av Össeby IP kommer att ske i samband med Brottbyrundan den 1 september.