Tre idrottsplaner ska anläggas – nu kan även ett utegym bli verklighet. Foto: Elin Björklund

Utegym kan bli verklighet på Gubbängsfältet

Det är sedan tidigare klart att tre nya idrottsplaner ska anläggas på Gubbängsfältet. Nu kan även att utegym komma att byggas på fältet. Stadsdelsförvaltningen har redan sagt ja. Slutgiltigt beslut tas i nämnden nästa vecka.

  • Publicerad 15:50, 14 sep 2018

I april tidigare i år inkom ett medborgarförslag om att anlägga ett utegym i Gubbängen. Personen bakom förslaget skrev:

”Det närmsta idag är i Hökarängens spår och där känner jag mig inte trygg att vara på egen hand. Istället får jag ta mig till Stureby där det finns ett utegym i mer öppen miljö”.

I förslaget står det även att Gubbängsfältet skulle vara en bra plats för ett utegym ”eftersom många använder fältet och cykelvägarna intill för löpturer tror jag att det hade varit uppskattat att ha möjlighet att avsluta med lite styrketräning i ett utegym”.

Beslut tas nästa vecka

I augusti sa Farsta stadsdelsförvaltning ja till förslaget. Men eftersom det sedan tidigare är klart att två rugbyplaner och en konstgräsplan ska anläggas på fältet, måste idrottsförvaltningens planering för bollplanerna bli klart innan ett utegym kan bli aktuellt.

– Vi vill se att det blir klart med ett utegym. Men vi avvaktar idrottsförvaltningens arbete, för det är så pass omfattande, säger handläggaren Cecilia Rivard.

Stadsdelsnämnden beslutar om utegymmet nästa vecka, den 20 september.

Om nämnden säger ja, när kan Gubbängsborna i så fall få ett utegym?

– Det är jättesvårt att säga eftersom vi inte vet idrottsförvaltningens planer. Minst ett år kommer det ta garanterat, säger Cecilia Rivard.