Usher tackar Tensta och Rinkeby efter besök

Världsartisten Ushers besökte Tensta och Rinkeby den 8 juni. Det gjorde ett stort intryck på honom. Nu tackar han och hyllar invånarna i området. ”Så mycket kärlek och ljus”, skriver Usher i ett känslosamt inlägg på Instagram, som du kan se här, nedan.

  • Publicerad 10:07, 3 jul 2018

Den 8 juni dök R’n’b-artisten Usher upp i Tensta och Rinkeby.

Han ville med egna ögon se områdena som beskrivits som no-go-zoner.

Han svängde också förbi grillen Gott Gott på Tenstaplan och käkade kebab till ägaren Marwan Salibas förtjusning.

– Folk kom springande och sa ”vet du vem det var du hade i kassan!” Då förstod jag att det var en världsstjärna jag hade fixat kebab till. Helt rätt av honom att komma hit, att visa att det här också är en del av Stockholm. Och att det finns en massa härlig energi att hämta här. Bra Usher!, sa Marwan Saliba till Mitt i.

Nu kommenterar Usher själv sitt besök, som verkar ha berört honom djupt.

”Tack till människorna i Tensta och Rinkeby”

”Tack till människorna i Tensta och Rinkeby, Sverige för att välkomna mig in i ert samhälle. Det var vördnadsväckande och en ögonöppnare att få se så mycket kärlek och ljus på en plats som anses vara en ’no-go-zone’”, skriver han på Instagram där han lagt upp ett par klipp från sitt besök.

Det var en ögonöppnare att få se så mycket kärlek och ljus på en plats som anses vara en ’no-go-zone’

Usher, artist

Usher var i på besök i Sverige som talare på konferensen Brilliant Minds. Den uppmärksammade bland annat hans välgörenhetsprojekt för ungdomar i utsatta områden i USA.

På talarlistan fanns även skådespelaren Jesse Williams som också var med vid Ushers besök i Rinkeby och Tensta.