Ursviksrånare döms till maxstraff

Den man som stod åtalad för inblandning i rånet av ett sambopar i Sundbyberg förra våren har nu fått sin dom i tingsrätten.

  • Publicerad 17:48, 30 jun 2017

Fängelse i fyra år blir straffet för den 27-åriga man hemmahörande i Eskilstuna som deltog i rånet av ett sambopar boendes i Ursvik förra året. Vilket är maxstraffet för grovt rån som Solna tingsrätt väljer att ge 27-åringen. Det var även vad åklagren yrkade som straff.

– Vad de här människorna blev utsatta för, är fruktansvärt. Den uppfattningen delas helt helt och hållet av tingsrätten, säger kammaråklagare Henrik Stiernblad.

Hotades med kniv

Den 19 april 2016 hotades samboparet till livet på ett mycket brutalt sätt av tre maskerade rånare. De tog sig in i bostaden genom att knacka på dörren mitt på dan när de var hemma.

Maken blev bland annat slagen i huvudet och ansikte flera gånger, och tejpad om händerna och för ögonen.

En kniv trycktes även mot hans hals för att han skulle lämna ifrån sig koden till sitt bankkort.

Nekar till brott

Det var sedan i samband med uttag i olika bankomater som den nu dömda 27-åringen fastnade på övervakningskameror. På så sätt gick det att knyta honom till rånet, även om det inte gick att bevisa om han faktiskt befann sig inne i samboparets bostad under rånet.

– Tingsrätten anser precis som jag att han hade varit tillräckligt aktiv i rånet för att dömas fullt ut som gärningsman, säger Henrik Stiernblad.

27-åringen nekar till att ha utfört rånet i bostaden och menar att han blev tvingad att ta ut pengarna med kortet eftersom han hade en skuld att betala till en av rånarna.

Polisen utreder fortfarande vilka fler som var inblandade i rånet.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

BILDEXTRA: De har Solnas och Sundbybergs vackraste balkonger

Nyheter Tävling. Jämn kamp när finaste balkongen skulle utses – stort tack för alla bidrag! Blommor, odling, snygg belysning eller kanske magisk utsikt? Hur ser det ut på din balkong – det ville vi veta, så vi bad er skicka in bilder på era balkonger i Solna och Sundbyberg. Och bilderna...onsdag 4/8 5:00

Efter butiksdöden – Så ska stan förbli levande

Nyheter Förebild: Hökarängen vände från vakanser till vimmel I en levande stad behövs det levande bottenvåningar. Men när tusentals butiker försvinner måste länets fastighets­ägare tänka om för att kunna fylla sina lokaler med något annat. "Brun papp i...lördag 31/7 5:00

Då kan pride anordnas i Bergshamra

Nyheter Men årliga firandet ställs in i Rissne Bergshamra Pride skjuts upp till hösten och Rissne Pride ställs in. Med förhoppningen att få firas tillsammans har arrangörerna i Solna och Sumpan tvingats ställa in och ställa om, i år igen.fredag 30/7 13:24