Stöld. En grav har grävts upp och en urna stulits från Skogskyrkogården. Foto: Holger Ellgaard, Wikipedia

Urna stulen från Skogskyrkogården

En grav på Skogskyrkogården har grävts upp och urnan stulits. Polisen uppmanar nu den som vet någonting om händelsen att höra av sig.

  • Publicerad 17:09, 25 jul 2018

Under tisdagen skrev en Stockholmskvinna ett öppet inlägg på sin Facebook-sida om en händelse som fått många att reagera. Någon har någon grävt upp hennes systers grav på Skogskyrkogården och i samband med detta har även urnan stulits.

Inlägget har fått stor spridning och har i skrivande stund delats över 7 200 gånger.

"Eller om du som gjort detta ser det här så snälla lägg tillbaka henne... vi vill att hon ska få ro och att det ska finnas ett sätt för oss att vara nära henne på, ta inte det ifrån oss...", skriver kvinnan i inlägget.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Göran Höglund, tillförordnad förvaltningschef, bekräftar att urnan inte längre finns kvar i graven på Skogskyrkogården.

– Mig veterligen har det aldrig hänt tidigare och då har jag ändå arbetat här sedan 2000, säger han.

En polisanmälan gjordes under tisdagen och enligt Paul Beijnes, förundersökningsledare och polisinspektör i Stockholm syd, är brottsrubriceringarna stöld av urna och brott mot griftefriden. Ärendet är dock nedlagt då vidare utredning inte väntas leda till ett uppklarnande, bland annat på grund av att det är oklart när brottet ägt rum. Enligt anmälan ska det skett någon gång mellan fredag klockan 17 och tisdag klockan 14.

– Det är inte jag som fattat beslut i ärendet, men allmänt är det svårt att klara upp en sådan här sak när det inte finns vittnen, säger han och tillägger att den som sett någonting gärna får höra av sig.

– Om någon har gjort en iakttagelse är de välkomna att kontakta polisen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android