Gravplats vid Skogskyrkogården grävdes upp och plundrades på urna. Foto: Anna Z Ek

Urna stulen från grav vid Skogskyrkogården

En urna har grävts upp och stulits från Skogskyrkogården i södra Stockholm – bara två veckor efter att den gravsattes. Agnes Deckels systers aska låg i urnan och nu vädjar hon om hjälp för att få tillbaka den.

  • Publicerad 10:21, 26 jul 2018

För två dagar sedan skrev Agnes Deckel att en urna hade stulits från hennes systers gravplats vid Skogskyrkogården i södra Stockholm, vilket Direktpress var först med att rapportera.

Detta bara två veckor efter att urnan hade gravsatts och tre månader efter att systern gick bort. En polisanmälan gjordes under tisdagen men ärendet är nedlagt eftersom en längre utredning av fallet inte väntas leda till någonting.

Ber om hjälp för att hitta urnan

Agnes Deckel vädjar om hjälp för att få tillbaka urnan.

”Om någon, vem som helst, hört något eller vet något så snälla hör av er till mig eller någon annan familjemedlem. Eller om du som gjort detta ser det här så snälla lägg tillbaka henne, vi har redan förlorat Johanna en gång vi vill inte gå igenom det igen, vi vill att hon ska få ro och att det ska finnas ett sätt för oss att vara nära henne på, ta inte det ifrån oss”, skriver hon på Facebook.