Löst. Pojken får ta över mammans kontrakt när han fyller 18 år. Foto: Signalisten

Uppsagd pojke får bo kvar hos Signalisten

Genom att Solna stad tillfälligt tar över kontraktet kan den pojke som riskerade vräkning bo kvar hos Signalisten. – Roligt att vi lyckats lösa det så killen kan ta över kontraktet när han är 18 år, säger Magnus Nilsson, Signalistens styrelseordförande.

  • Publicerad 11:21, 15 okt 2021

Det är lyckligtvis ett ovanligt fall och därför tog det lite tid att ta fram en genomarbetad lösning

Fallet fick uppmärksamhet i media för ett par veckor sedan.

En 15-årig pojke vars mamma avlidit två år tidigare hade då blivit uppsagd av Signalisten och riskerade att behöva flytta från det hem han levt i hela livet.

Ärendet ligger i hyresnämnden, men Signalisten har nu föregått domslut och kommer att låta pojken bo kvar.

– Det är roligt att vi lyckats lösa det så killen kan ta över kontraktet när han är 18 år, säger Magnus Nilsson, Signalistens styrelseordförande.

Staden tar över

Lösningen innebär att Solna stad tar över kontraktet till den dag han blir myndig och själv kan stå på kontraktet.

– Lagen medger inte att vi tecknar kontakt med en 15-åring. Men den här lösningen används redan när det gäller utslussningslägenheter där staden kan stå på kontraktet.

https://www.mitti.se/nyheter/mamman-avled-nu-kraver-signalisten-att-pojke-flyttar/repujd!k0eOB7k9ZldTSb0MIV1E@w/

Att saken blivit omskriven i media har inte spelat in i Signalistens vilja att lösa pojkens bostadssituationen, uppger Magnus Nilsson.

– Det har huvudsakligen att göra med att vi kunde hitta en lösning som funkade lagmässigt. Det är lyckligtvis ett ovanligt fall och därför tog det lite tid att ta fram en genomarbetad lösning, säger Magnus Nillson.