För tillfället är Klockstapelparken en byggarbetsplats. Men om ett par månader, när vi närmar oss jul, väntas en ny och fräsch park stå redo att ta emot så väl vuxna som barn.

– Det första grävtagen har tagits, vilket känns väldigt kul. Det ska bli roligt att se resultatet, säger landskapsarkitekten Anna Aalto.

Bättre belysning, nya sittplatser, och mer blomsterarrangemang är några av de förbättringar som väntar i parken i vinter.

– Sittplatserna och lekplatsen är slitna och belysningen är väldigt dålig. Genom att förbättra belysningen i parken kan vi öka tryggheten för besökarna. I dag blir det mörkt på många ställen i parken, säger Anna Aalto.

– Klockstapelparken ska vara en meditativ plats med alla blommor och en park dit man kommer för att hitta lugnet, samla kraft eller för att ta en promenad.

En bortglömd park

Anna Aaltos vision är att parken ska användas av flera. I dag är parken ganska okänd och det är inte många som vet att den finns, berättar hon. Något en upprustning kan förändra.

– Med upprustningen hoppas vi att människor i den närmsta omgivningen får veta att den faktiskt finns. Förhoppningsvis kan det även locka hit människor från andra delar av kommunen också.

– Framför mig ser jag sällskap från kyrkan som kanske minglar i parken efter ett bröllop.

Parkens lekplats kommer också att rustas upp och en ny lekställning ska ställas dit.

– Lekplatsen är till för att besökarnas barn ska ha något att sysselsätta sig med. Det är en lekställning med lugna lekinslag, säger Anna Aalto.

Arbetet har försenats, varför då?

– Vi hade möjligheten att senarelägga bygget och vi ville inte ha parken stängd hela sommaren. Parken skulle rustas upp i år och den kommer fortfarande bli klar inom tidsramen, så det var ett enkelt beslut att ta.