Foto: Mostphotos

Upprört kring fastbunden katt

Få saker upprör så mycket som djur som far illa. När en kvinna hade en katt fastbunden utanför krogen hon besökte larmade vittnen polis.

  • Publicerad 11:54, 27 apr 2020

Det var löningshelg och vackert väder.

Normalt innebär det stor arbetsmängd för polisen. Nu var den klart högre än tidigare helger, men inte alls som det kan vara i vanliga fall.

Polis konstaterade att betydligt fler än tidigare helger rörde sig på stan.

Enköpingspolisen var också på två ungdomsfester som de avbröt då det fanns minderåriga på platsen, det var första gången på länge något sådant var aktuellt.

Fågelbärsvägen

Söndag 22 - måndag 07.

Mopedstöld. En moped som stått låst på Fågelbärsgatan stals under natten till måndagen. Det är en vit moped av märket Aprilia som tagits. Förra veckan stals en blå Peugeot-moped på Eriksgatan, då fanns även en hjälm bland det stulna.

Klosterparken

Söndag cirka 03.00

Misshandel. En kvinna som själv tagit sig till akuten på lasarettet i Enköping under tidig söndagsmorgon var blöt från midjan och neråt. Hon uppgav att hon knuffats ner i ån mittemot Hamnkaféet av flera yngre personer, men ville inte anmäla. Sjukhuspersonal kontaktade polis som upprättade en egen anmälan.

Romgatan

Söndag 02.30

Olovlig körning. När en manlig bilförare i 20-årsåldern misstänktes för drograttfylleri kontrollerades även hans körkort. Det såg riktigt ut – tills polisen upptäckte att körkortet tillhörde en annan man.

St Larsgatan

Söndag 19.30

Drograttfylleri och narkotikainnehav. En bilförare i 30-årsåldern fick lämna ifrån sig sitt körkort sedan han varit positiv på snabbtest och blivit misstänkt för drograttfylleri. Hans passagerare, en man i 40-årsåldern hade vad som tros vara narkotika på sig och blev därför misstänkt för innehav. Ingen av männen bor i Enköping.

Lillängsgatan

Lördag & söndag

Försök till stöld. En bil parkerad på Lillängsgatan har utsatts för inbrottsförsök – två gånger! På lördagen tog sig någon in i bilen, hade sönder rattkåpa och slet fram sladdar. Papper och annat var kringslängt i bilen. Men det var inte nog med det. På söndagen gjordes ett försök att stjäla bilen. Den här gången krossades en ruta, men inte heller då fick de igång bilen.

Riksväg 70, Fjärdhundra

Lördag 16

Olovlig brukande av bil. Vid en trafikkontroll i Fjärdhundra upptäcktes att en man i 45-årsåldern körde en bil som anmälts som stulen. Dessutom var mannens körkort återkallat och han blev misstänkt för drograttfylleri. Han frigavs efter förhör. Han kunde inte bindas till stölden av bilen och brottsrubriceringen blev därför "olovligt brukande".

Källgatan

Lördag 22.15

Djurplågeri. Flera vittnen var upprörda. Kattägaren förstod inte vad de var upprörda över. Katten hade suttit instängd med strypkoppel, bunden vid en stolpe och instängd i en väska i flera timmar. Ägarinnan satt på en restaurang intill. Kvinnan, som är i 60-årsåldern och bor i Enköping, beskrivs av polisen som "helt oförstående" till att vittnen upprörts av handlingen. Hon är nu anmäld för djurplågeri. Enligt ett vittne var dock katten inte undernärd utan verkade vara välskött i övrigt med fin och vårdad päls.

Salavägen, Enköping

Lördag 23.00

Försök till rån. Två gående på väg till McDonald's blev på lördagkvällen osams med en cyklist då de möttes på gång- och cykelvägen. Båda sidorna beskyllde varandra för att ha gått/cyklat ovarsamt och på fel ställe. Cyklisten markerade, enligt anmälan, med handen att han hade ett vapen, exempelvis en kniv, i fickan och uppmanade de gående att tömma sina fickor. Då de vägrade slog han en av de gående i ansiktet, men cyklade sedan därifrån. Han är misstänkt för försök till rån och beskrivs vara 16-18 år, lång och smal, cyklade på damcykel. Även de två gående är yngre män.

Bangårdsgatan

Fredag/Söndag

Stölder av katalysatorer. Katalysatorer har stulits från två äldre bilar på järnvägsparkeringen vid Bangårdsgatan. Den ena stölden upptäcktes på fredagen, den andra på söndagen – men den kan ha begåtts samtidigt som den första.

50 bilbatterier har stulits på kort tid

Nyheter Blev av med plånboken på Coop, ny batteristöld mot Återbruket och så en förare med fyrtal i brott.måndag 18/1 13:12

Smyckestjuv utgav sig för att vara sjuksköterska

Nyheter Fult är bara förnamnet. Åldringsbrott. Under söndagseftermiddagen utsattes en 95-årig kvinna för en fräck stöld – av en "sjuksköterska".måndag 18/1 12:07