Upprepad SM-succé för Tyresös supertalanger

Tyresö Friidrottsklubbs gyllene USM-historia upprepar sig. I vintras inomhus tog klubben totalt åtta guld, och i helgens mästerskap på Enskede IP blev facit åter åtta medaljer av ädlaste sort.

  • Publicerad 17:21, 7 aug 2018

Tyresö Friidrottsklubbs tonåringar fortsätter att dominera på ungdoms-SM.

I vintras i Växjö blev Tyresö bästa klubb med åtta guldmedaljer. Och i helgens utomhusmästerskap på Enskede IP kopierade dessa supertalanger vinterns bedrift och erövrade åter åtta guld.

– Andra klubbar kommer fram och undrar hur vi gör, säger tränaren Lars Lappalainen. När jag berättar att vi bara tränar tre gånger i veckan är det nästan så att de inte tror mig.

Lappalainen har tidigare sagt att det finns två huvudförklaringar till framgångarna. Gruppen har tränat ihop under lång tid plus att man har ”jäkligt kul” tillsammans.

Vana att vinna

De åtta USM-gulden i vintras togs av Katharina Gråman (3), Viktor Wall (2), Arvid Wendesjö, Niklas Wall och David Thid.

I den kvintetten återfinns de som fixade åtta nya guld i helgens ute-SM.

Katharina Gråman vann 80 meter, tresteg och längd i F15-klassen. Även Arvid Wendesjö tog tre titlar när han vann tresteg, längd och 80 meter häck i P15. Viktor Wall vann 80 meter i P15, och även 300 meter där tvillingbrorsan Niklas blev tvåa.

Grämer sig lite

Lars Lappalainen är givetvis mycket nöjd, men grämer sig ändå lite över att det inte blev ett nionde guld.

– Katharina Gråman ledde med en och en halv meter på 80 meter häck och skulle ha vunnit om hon inte hade slagit i en häck och ramlat.