Bodals bollhall har utsatts för skadegörelse. Bland annat har ett fönster till en dörr har krossats. Foto: Läsarbild Privat

Upprepad skadegörelse i Bodals bollhall

Sönderslagna lysrör, kiss på golvet, eldning inomhus och saker som försvunnit ur kafeterian. De senaste veckorna har Bodals bollhall haft återkommande problem med förstörelse. ”För oss är det jättejobbigt”, säger Wenche Einerman, ordförande i IBF Offensiv.

  • Publicerad 16:46, 8 nov 2016

De senaste veckorna har Bodals bollhall haft problem med obehöriga personer som tagit sin in i lokalerna med annat syfte än att idrotta. Bland annat har lysrör förstörts, brandskum sprutats, skurmedel hällts ut, ett matchställ försvunnit och fönster krossats. Efter att skadegörelsen upprepats fem-sex gånger vet inte innebandyklubben om de kan hålla sin kafeteria öppen under matcherna längre.

– De har snott läsk och godis och slängt ut saker ur kylskåpet. Vid något tillfälle har de kissat på golvet. Någon gång har de gjort upp en liten lägereld ovanför ett förrådsutrymme. Nu har vi tömt kafeterian för att vi är rädda att de ska komma tillbaka och ta ännu mer saker eller förstöra grejer, säger Wenche Einerman, styrelseordförande i innebandyföreningen Offensiv Lidingö.

Flera gånger har träningarna fått inledas med att städa upp det som stökats till. Senast i torsdags ertappades tre yngre tonåringar inne i hallen som inte skulle vara där. Men eftersom innebandyklubben inte visste om det var samma personer som varit där och förstört tidigare kunde de inte göra mer än att köra ut dem därifrån, säger Wenche Einerman.

– Vi gjorde en polisanmälan efter tredje eller fjärde gången. Men vi fick tillbaka ett brev där det stod att utredningen hade lagts ner.

Kommunen har satt in extra rondering med väktare i området. Lås och koder in till bollhallen har också bytts ut, säger Magnus Magnus Öhrlén, idrottsplatschef vid Lidingö stad.

– Man tror att de har kommit in från tennishallen. Nu är låsen utbytta och vi kommer att göra så att man inte kommer ut till bollhallen från tennisen. Vi hoppas att det kan få bukt med problemet.

IBF Offensiv, som har alla sina träningar och hemmamatcher i hallen, hoppas att åtgärderna förhindrar att det här händer igen. Flera träningstider har fått inledas med att man tvingats röja upp i hallen för att kunna spela. Eftersom de som varit inne inte tycks ha varit ute efter att stjäla, utan snarare förstöra och plocka på sig godis, tror Wenche Einerman att det rör sig om ungdomar.

–Det är jättetragiskt att det behöver vara så att de känner att det inte har något annat för sig än att gå in i  hallen och förstöra. För oss är det jättejobbigt. Och det är ju trist för dem också.