Avbrutet. Den uppmärksammande skolaffären i Gubbängen blir inte av just nu. Foto: Mattias Kamgren

Uppmärksammad skolaffär avblåst

Den uppmärksammade skolaffären i Gubbängen är avblåst. Internationella Engelska skolan har dragit sig ur affären med Sisab, skriver tidningen Fastighetsvärlden.

  • Publicerad 11:27, 4 jul 2022

Det var i februari som staden klubbade försäljningen av Gubbängens gamla gymnasium till Internationella engelska skolan, IES.

Staden skulle sälja lokalerna för 250 miljoner kronor. Men beslutet överklagades till förvaltningsrätten och IES har nu valt att dra sig ur affären, skriver tidningen Fastighetsvärlden.

Enligt tidningen har IES dragit sig ur då det blivit för svårt med planeringen och finansieringen, till följd av att frågan inte är avgjord i rätten än.

Därmed fortsätter IES att verka som hyresgäst i Sisabs lokaler. Beslutet glädjer Vänsterpartiet som hela tiden varit emot utförsäljningen.

– Det är en stor seger för oss skattebetalare att skollokalen nu blir kvar i stadens kontroll. Vi menar att det här avtalet hade gynnat IES på bekostnad av oss vanliga kommuninvånare, säger Clara Lindblom, oppositionsborgarråd för Vänsterpartiet, till Fastighetsvärlden.