Foto: Mostphotos

Upplopp på Hornö stoppades med hundar och sköldar

Ett kök slogs sönder på Hornö behandlingshem. En kvinna i 70-årsåldern körde rakt över en rondell. En man i 30-årsåldern misstänks för misshandel på Lillsidan. Där är något ur helgens blåljusrapport.

  • Publicerad 10:41, 19 okt 2020

Söndag

Märsön

Stöld. En båtmotor har stulits från en båt som legat förtöjd vid en brygga på Märsön. Motorn är en blå 60-hästars Yamaha av 2019 års modell som är värd minst 60-70.000 kronor. Stölden har skett någon gång under de senaste två veckorna.

Lördag 21.15

Järnvägsstationen

Ringa bedrägeri. Två personer försökte åka med tåget från Västerås mot Stockholm utan att betala på lördagskvällen. Tågvärd anmälde och polis väntade på dem då tåget rullade in på Enköpings station. Där sprang de båda, en man och en kvinna, från platsen åt varsitt håll. Kvinnan sprang mot pendlarparkeringen på norra sidan om spåren och kunde inte fångas in. Mannen sprang ut på Bangårdsgatan och upp i ett skogsparti där han togs fast. Han blev då även misstänkt för ringa narkotikabrott.

Lördag

Lillsidan

Misshandel. En person blev misshandlad genom knytnävsslag utomhus på Lillsidan under lördagen. Polis grep en Enköpingsbo i 30-årsåldern som är känd av polisen sedan tidigare. Han frigavs efter förhör.

Fredag 20.30 - 22.25

Hornö behandlingshem

Grov skadegörelse mm. Vid ett större bråk på Hornö behandlingshem slogs köket sönder till en kostnad av "flera hundratusen kronor", enligt uppgift. Bråket började då någon utifrån fick in ett paket med droger varpå en ohållbar situation med åtta intagna snabbt uppstod med stor förstörelse som följd. Polis från Västerås, Uppsala och Enköping kom dit med sköldar och hundar. De åtta låstes ute i kylan och lugnade då ner sig så mycket att de en och en kunde föras till sina rum. Femton poliser, däribland hundförare, deltog i insatsen.

Fredag 15.45

Fjärdhundra

Häleri. En ny damcykel värd 9.000 kronor utannonserade på en köp&sälj-sida för 4.000 kronor. Och verkar det vara för bra för att vara sant är det antagligen inte sant – i alla fall var det så polisen tänkte då de sökte upp säljaren, en man i Fjärdhundra. Han sa sig ha köpt cykeln i god tro, men är nu misstänkt för häleri. Cykeln var anmäld stulen i Uppsala i september.

Fredag 12.20

Giresta, Örsundsbro

Drograttfylleri. Då en bilist försökte vända för att undkomma en hastighetskontroll körde polis ikapp och stoppade honom. Den 35-årige mannen blev då misstänkt för drograttfylleri och var positiv påp snabbtest. I bilen hittades också en viss mängd narkotika. Mannen är inte svensk medborgare och hans utländska körkort omhändertogs.

Fredag 00.57

Enköping

Rattfylleri. En kvinna i 70-årsåldern fick lämna ifrån sig körkortet sedan hon kört bil onykter i Enköping. Hon inledde med att köra rakt över en rondell på Kungsgatan och därefter krocka med en stolpe. Hon fick då punktering, men fortsatte trots det till korsningen Bredsandsvägen och Boglösavägen där hon stoppades av polis och blåste positivt på alkohol.

Torsdag 16.20-1630.

Torggatan/ICA Stjärnköp

Stöld. En skolelev gick in på ICA Stjärnköp och glömde då sin dator i cykelkorgen. Datorn, en chromebook som tillhör skolan, var borta då eleven kom ut efter att ha handlat.

Nya utbrott på omvårdnadsboenden

Nyheter Nya stora coronautbrott på omvårdnadsboenden. 17 vårdkunder smittade på en vecka.onsdag 25/11 14:52

Behöver mer personal omgående

Nyheter Regionen larmar: Lasarettet i Enköping och Akademiska är i stort behov av personal. Nu vädjar man till personer med relevant vårdutbildning, som lämnat yrket, att begära tjänstledigt och rycka in. –...onsdag 25/11 13:11