Upplands-Bros omtyckta lokalhistoriker har gått ur tiden

Under tisdagen meddelande Upplands-Bro kommun att makarna Börje och Gudrun Sandén har avlidit.

  • Publicerad 16:36, 20 maj 2020

De är båda två kända för sitt mångåriga arbete för, om, och kring kommunens lokala historia, via en rad olika engagemang, däribland Upplands-Bro Kulturhistoriska Forskningsinstitut (UKF) som funnits sedan 1987.

Börje Sandén var även en av de nominerade till Mitt i:s Min lokala Upplands-Brohjälte 2018.

Under 2018 delades även Sandénstipendiet ut för första gången. Det här är ett stipendium som kommunen instiftat till makarnas ära i syfte att premiera och rikta ljus på kulturhistorisk verksamhet som pågår i Upplands-Bro.

Då Mitt i träffade Börje och Gudrun Sandén 2007 fick det svara på en rad frågor om sitt engagemang, däribland: Varför är det så intressant med historia?

– Om man ser vad som hänt tidigare kan man få perspektiv på allt som händer nu, svarade Gudrun Sandén.

Börje Sandén blev 92 år och Gudrun Sandén 90 år.


 

Nattarbete på Granhammarsvägen

Kortare stopp då farthinder asfalteras. Under kommande natt, det vill säga natten mot torsdag, så kommer asfaltering av farthinder att ske på Granhammarsvägen. Det här kommer att medföra kortare stopp i trafiken.onsdag 20/1 14:45

Hennes saknad blev till skrivcafé

Prisade författare föreläser och inspirerar den som vill skriva Rebecka Sandqvist saknade sitt skrivcafé. Till slut blev saknaden för stor och nu startar hon ett digitalt med sin partner Daniel Persson och intresset är stort. – Folk har redan börjat höra av sig...måndag 18/1 12:33