Under torsdagen uppgav utbildningsministern Anna Ekström (S) att landets högstadieskolor ska kunna övergå till distansundervisning om huvudmännen bedömer att detta behövs.

Sedan tidigare har möjlighet till distansundervisning införts för gymnasiet. Från och med måndag införs nu enligt förslaget samma möjlighet för högstadiet, om det behövs, till exempel för att motverka trängsel i skolan och kollektivtrafiken.

https://www.mitti.se/nyheter/hogstadier-far-mojlighet-att-undervisa-pa-distans/repuag!gmC8VBj8rnZjVUgCsSGF3w/

I Upplands-Bro berör detta högstadieeleverna på Ekhammarskolan, Broskolan och Hagnässkolan. Men några planer på att övergå till distansundervisning just nu finns inte berättar utbildningschefen Fredrik Nordvall på fredagseftermiddagen.

– Jag har haft ett möte med rektorerna för våra högstadieskolor och vi har kommit fram till att vi kommer att fortsätta vårterminen på plats i våra skolor tillsvidare, säger Fredrik Nordvall.

https://www.mitti.se/nyheter/alla-upplands-bros-hogstadieelever-overgar-till-distansundervisning/reptlk!SaC6KtbwWhHnbjzWWla1FQ/

Terminen tog sin början under gårdagen med undervisning på plats i skolorna. Detta kommer alltså att fortgå även efter helgen.

Utbildningschefen framhåller dock att det här är ett beslut som kan komma att omprövas om utvecklingen förändras i Upplands-Bro och även inom någon av de berörda skolorna.

– Skulle vi exempelvis få mycket personal som är sjuka på en skola, då för vi en dialog med smittskyddet och tar i sådana fall ett nytt beslut. Vi följer smittspridningen hela tiden. Skulle det lokala behovet förändras är vi redo att gå över till distansundervisning, säger Fredrik Nordvall.