Fredrik Nordvall, Utbildningschef Foto: Hallsbergs kommun / Niklas Loman

Upplands-Bros besked om högstadiet: Inga planer på distansundervisning

Upplands-Bro har i nuläget inga planer att övergå till distansundervisning på sina högstadieskolor. Det här är dock ett beslut som kan omprövas utifrån hur smittspridningen utvecklas, uppger kommunens utbildningschef Fredrik Nordvall.

  • Publicerad 16:09, 8 jan 2021

Under torsdagen uppgav utbildningsministern Anna Ekström (S) att landets högstadieskolor ska kunna övergå till distansundervisning om huvudmännen bedömer att detta behövs.

Sedan tidigare har möjlighet till distansundervisning införts för gymnasiet. Från och med måndag införs nu enligt förslaget samma möjlighet för högstadiet, om det behövs, till exempel för att motverka trängsel i skolan och kollektivtrafiken.

Högstadier får möjlighet att undervisa på distans

I Upplands-Bro berör detta högstadieeleverna på Ekhammarskolan, Broskolan och Hagnässkolan. Men några planer på att övergå till distansundervisning just nu finns inte berättar utbildningschefen Fredrik Nordvall på fredagseftermiddagen.

– Jag har haft ett möte med rektorerna för våra högstadieskolor och vi har kommit fram till att vi kommer att fortsätta vårterminen på plats i våra skolor tillsvidare, säger Fredrik Nordvall.

Alla Upplands-Bros högstadieelever övergår till distansundervisning

Terminen tog sin början under gårdagen med undervisning på plats i skolorna. Detta kommer alltså att fortgå även efter helgen.

Utbildningschefen framhåller dock att det här är ett beslut som kan komma att omprövas om utvecklingen förändras i Upplands-Bro och även inom någon av de berörda skolorna.

– Skulle vi exempelvis få mycket personal som är sjuka på en skola, då för vi en dialog med smittskyddet och tar i sådana fall ett nytt beslut. Vi följer smittspridningen hela tiden. Skulle det lokala behovet förändras är vi redo att gå över till distansundervisning, säger Fredrik Nordvall.

”Glädjefyllt att kunna vaccinera”

Vaccinationen mot covid-19 igång. Den 30 december påbörjades arbetet med att vaccinera mot covid-19 i Upplands-Bro. ”Det kändes väldigt skönt att kunna avsluta förra året med att börja vaccinera”, säger Angelica Chibout, chef på...fredag 22/1 16:40

Coronaläget i Upplands-Bro just nu

Antalet bekräftade fall minskar. Enligt Folkhälsomyndighetens senaste siffror har antalet coronafall i Upplands-Bro blivit färre.fredag 22/1 16:38