Här på Upplands-Brohus fastighet kommer 148 lägenheter att byggas. 37 av dessa kommer att bli del av ett trygghetsboende. Foto: Niklas Loman

Upplands-Brohus bygger trygghetsboende

Upplands-Brohus styrelse har bestämt att ett av fyra trapphus i bolagets kommande bygge vid Kokillbacken i Kungsängen kommer att bli trygghetsboende.

  • Publicerad 09:29, 9 jun 2022

Sedan tidigare är det känt att Upplands-Brohus är en av flera aktörer som bygger längs med Ringvägen och Kokillbacken i centrala Kungsängen. Nu har bolagets styrelse tagit beslut om att ett av de fyra trapphusen i det kommande projektet på Kokillbacken kommer att bli ett trygghetsboende.

Ägardirektiv om fler trygghetsbostäder

Bakgrunden till detta beslut hänger samman med att bolaget i sina ägardirektiv från kommunen har i uppdrag att skapa flera trygghetsbostäder i Upplands-Bro.

I dagsläget har Upplands-Brohus ett trygghetsboende som ligger på Kyrkvägen 9-11, här finns 72 lägenheter.

Vad är trygghetsboende?

Trygghetsbostäder är en boendeform som har tillkommit som ett alternativ för att ge äldre personer större gemenskap och mer trygghet. Det är en så kallad mellanboendeform som överbryggar glappet mellan vanligt boende och särskilda boenden med heldygnsomsorg. Det krävs inte något biståndsbeslut från kommunen enligt socialtjänstlagen för att flytta till ett trygghetsboende.

Källa: Boverket

Hög efterfrågan

Efterfrågan på den här boendeformen är stor och vänder sig till dig som är 75 år och uppåt.

Projektet på Kokillbacken kommer att innehålla totalt 148 lägenheter fördelat på fyra trapphus. Ett av trapphusen blir trygghetsboende och kommer således erbjuda 37 lägenheter med en tillhörande samlingslokal i bottenplan.

148 lägenheter

De 148 lägenheterna blir i olika storlekar från 1-4 rum och kök, merparten kommer att bli lägenheter som är tvåor och treor.

”Närheten till service och kollektivtrafik gör att läget är mycket passande för ett trygghetsboende”, skriver Upplands-Brohus i ett pressmeddelande.

Inflyttning 2024

Upplands-Brohus kommer vara den som äger och förvaltar det kommande lägenheterna som beräknas stå klara för en första inflyttning till våren 2024.

Brobor önskade fler gungor – fick hel gungpark

Surfgunga, kompisgunga och en karusellgunga. Broborna önskade gungor. Fick en hel gungpark.fredag 5/8 14:09