Upplands-Bro växer mest i landet

Med en befolkningsökning på 2,7 procent är Upplands-Bro den mest växande kommunen i hela landet, enligt SCB:s statistik för det första halvåret 2018. – Det är bara positivt för kommunen, säger Camilla Janson (S), kommunstyrelsens ordförande.

  • Publicerad 20:24, 21 aug 2018

Totalt har 744 personer flyttat till Upplands-Bro det senaste halvåret, vilket är den största relativa befolkningsökningen i hela landet. Detta enligt SCB:s senaste rapport över befolkningsstatistik i Sverige.

Camilla Janson (S), kommunstyrelsens ordförande, menar att utvecklingen är positiv och en del av en politisk satsning.

– Det finns goda möjligheter att flytta till oss. Vi har skapat förutsättningar för många nya bostäder, säger Camilla Janson (S).

Lyfter fram barnfamiljer

Enligt Camilla Janson består en stor del av de nyinflyttade av barnfamiljer.

– Vi har en av Stockholms läns största tillökningar av barn i åldrarna ett till tre år. Många tror att ökningen är ett resultat av flyktingströmningar, men det är bara en liten del.

Varför tror du att människor söker sig till Upplands-Bro? 

– En stor del av inflyttningen kommer inifrån länet. Man kanske har en lägenhet inne i stan och vill flytta ut och bilda familj. Upplands-Bro är en fantastisk kommun, med närhet till stadskärnan i kombination med naturvärden som Mälaren, andra sjöar och skog.

Vilka är utmaningarna med befolkningsökningen?

– På kort sikt handlar det om att hålla takt i tillväxten och följa utbyggnadskraven för kommunal verksamhet, så som tillräckligt med platser på förskolor, skolor och äldreboenden.

Varför är utvecklingen positiv?

– Jag har märkt att väldigt många fått upp ögonen för vår kommun. Det är många som vill investera och företagsetableringarna ökar kraftigt.

Pappan i den drabbade familjen: ”Vi hade polisskydd i tre månader”

18-åring åtalas för granatattacken i Bro. Det var i somras som en barnfamilj i Bro utsattes för livsfara då en handgranat kastades mot deras villa och detonerade på altanen. Nu väcker åklagaren åtal. För Mitt i berättar pappan i familjen om...fredag 15/1 15:34

Körigt för bärgaren när första halkan kom

När halkan slog till i början av veckan blev det intensivt för bärgarna på Craft Carrier, som servar hela norrort. – Från måndag morgon till onsdag kväll har vi haft 250 jobb. Normalt ligger vi på...torsdag 14/1 12:36