Kommunens skarpa avrådan publicerades under fredagseftermiddagen. Foto: Most Photos

Upplands-Bro vädjar: besök inte äldreomsorgen

Under fredagen gick Upplands-Bro ut med en stark avrådan från besök inom kommunens äldreomsorg i syfte att minska smittspridningen.

  • Publicerad 16:32, 6 nov 2020

Med hänvisning till den ökade smittspridningen inom regionen så väl som i grannregionen Uppsala så går kommunen ut med en vädjan gällande äldreomsorgen.

”Budskapet är att vi ska räkna med en relativt stor smittspridning i samhället under de närmaste månaderna”, skriver kommunen på sin hemsida.

Antalet bekräftade fall av covid-19 i Upplands-Bro ökar kraftigt

Sett till att Folkhälsomyndigheten just nu råder oss att endast umgås med våra allra närmaste så avråder Upplands-Bro starkt från alla fysiska besök inom kommunens äldreomsorg.

Så påverkas Upplands-Bro av de nya skärpta covidråden

Vidare skriver kommunen: ”Vår personal är gärna behjälplig med att ordna videosamtal, som kan bokas enligt tidigare rutin.”

För den som trots kommunens avrådan vill genomföra besök uppmanas man att noga följa de besöksrutiner som tagits fram.

Upplands-Bro stänger gym, simhall och bibliotek för besökare

”Var och en har ett stort ansvar att förhindra smittspridning och dessa rutiner är framtagna för att minska riskerna för våra sköra äldre, men även för personal och er som närstående”, avslutas informationen som publicerades nu på fredagseftermiddagen.

Anställdas larm inifrån församlingen: "Kyrkoherden fryser ut och skäller på medarbetare”

✔ Facket: ”Agerar det kraftfullaste vi kan” ✔ Anmälan till Arbetsmiljöverket Tystnadskultur, hög personalomsättning och en kyrkoherde som kränker, fryser ut och skäller på medarbetare. Sådan är situationen inom Kungsängens församling enligt anställda som nu slår larm.fredag 4/12 14:06

Nu drar ryttarföreningens verksamhet igång igen

Innertaket säkrat efter stormen. Två veckor har gått sedan stora delar av taket på ridhuset hos Upplands-Bro ryttarförening blåste av till följd av den hårda vinden. Verksamheten blev tvungna att stänga till följd av händelsen – men...onsdag 2/12 13:49