Ida Texell ska utreda hur Upplands-Bro hanterat pandemin. Foto: Upplands-Bro kommun / MostPhotos

Upplands-Bro utreder covid-19

Nu ska kommunen utreda hur man hanterat pandemin. Politikerna ger uppdraget för detta till kommundirektören och en extern granskare.

  • Publicerad 11:34, 22 feb 2021

Vid kommunstyrelsens möte den 3 februari togs beslut utifrån ett ledamotsinitiativ från Alliansen att låta kommundirektören Ida Texell tillsammans med en extern granskare titta närmare på hur Upplands-Bro hanterat pandemin.

Fokus för analysen ska vara vad kommunen kan förbättra och spänna över hela verksamheten. Alla kontor ska ingå i den här utredningen, samtidigt vill politikerna att hänsyn tas till vad Coronakommissionen kommit fram till i sina rapporter såhär långt på det nationella planet.

Redovisas löpande

Det här arbetet ska redovisas löpande men vara klart till det sista mötet för kommunstyrelsen innan man tar sommaruppehåll.

S, MP och V reserverade sig mot förslaget till föremån för ett eget förslag från S som visserligen välkomnade en granskning, men man efterfrågade tydligare direktiv och frågeställningar för att arbetet med att utreda kommunens agerande under pandemin ska ske på bästa sätt.

Av förslaget från S var en skillnad även att partiet menar att detta arbete helt ska utföras av en extern granskare.

– Vi hade velat ha en extern granskning som går på djupet. Om man som i det här fallet ska titta på oss själva så måste det vara någon utifrån, det krävs för att bilden ska bli objektiv. Jag har jättebra förtroende för kommundirektören, men det här handlar om vad vi vill uppnå, säger oppositionsrådet Camilla Janson (S).

Peab bygger broar i Upplands-Bro

På gränsen mot Järfälla och Sigtuna Peab har fått i uppdrag av Trafikverket att bygga två olika öppningsbara broar i Upplands-Bro kommun. Kontraktssumman uppgår till 204 miljoner kronor.tisdag 22/6 13:38

Upplands-Brohus renoverar i Bro

Fasanstigen står inför förändring. Hyresvärden Upplands-Brohus står i startgroparna för att renovera lägenheterna i sitt bestånd på Fasanstigen i Bro.måndag 21/6 10:47