Ida Texell ska utreda hur Upplands-Bro hanterat pandemin. Foto: Upplands-Bro kommun / MostPhotos

Upplands-Bro utreder covid-19

Nu ska kommunen utreda hur man hanterat pandemin. Politikerna ger uppdraget för detta till kommundirektören och en extern granskare.

  • Publicerad 11:34, 22 feb 2021

Vid kommunstyrelsens möte den 3 februari togs beslut utifrån ett ledamotsinitiativ från Alliansen att låta kommundirektören Ida Texell tillsammans med en extern granskare titta närmare på hur Upplands-Bro hanterat pandemin.

Fokus för analysen ska vara vad kommunen kan förbättra och spänna över hela verksamheten. Alla kontor ska ingå i den här utredningen, samtidigt vill politikerna att hänsyn tas till vad Coronakommissionen kommit fram till i sina rapporter såhär långt på det nationella planet.

Redovisas löpande

Det här arbetet ska redovisas löpande men vara klart till det sista mötet för kommunstyrelsen innan man tar sommaruppehåll.

S, MP och V reserverade sig mot förslaget till föremån för ett eget förslag från S som visserligen välkomnade en granskning, men man efterfrågade tydligare direktiv och frågeställningar för att arbetet med att utreda kommunens agerande under pandemin ska ske på bästa sätt.

Av förslaget från S var en skillnad även att partiet menar att detta arbete helt ska utföras av en extern granskare.

– Vi hade velat ha en extern granskning som går på djupet. Om man som i det här fallet ska titta på oss själva så måste det vara någon utifrån, det krävs för att bilden ska bli objektiv. Jag har jättebra förtroende för kommundirektören, men det här handlar om vad vi vill uppnå, säger oppositionsrådet Camilla Janson (S).

Planen: Kommunen vill bygga LSS-boende på fotbollsplanen

Grannar kritiska: "De har inte gjort sin hemläxa" I norra Brunna vill kommunen att Upplands-Brohus ska bygga ett LSS-boende. Grannarna menar att dessa boenden både ska och måste byggas, men de frågar sig om Upplands-Bro gjort sin hemläxa gällande...fredag 24/9 18:04

Ansvarig politiker: ”Inget är klart”

Kommunen om LSS-planerna i Brunna. Socialnämndens ordförande Martin Normark (L) som är ansvarig för de eventuella planerna i Brunna vill framhålla att ingenting är klart.fredag 24/9 17:59